Medya dünyasının büyük kaybı! Hürriyet'in efsane ismi Doğan Uluç hayata veda etti!

Yıllarca Hürriyet Gazetesi'nin New York Birleşmiş Milletler temsilciliği görevinde bulunan ve bir çok ünlü isimle gerçekleştirdiği röportajlarla ses getiren haberlere imza atan deneyimli gazeteci Doğan Uluç hayatını kaybetti.

Yıllarca Hürriyet Gazetesi'nin New York Birleşmiş Milletler temsilciliği görevinde bulunan ve bir çok ünlü isimle gerçekleştirdiği röportajlarla ses getiren haberlere imza atan deneyimli gazeteci Doğan Uluç 87 yaşında hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, TGC'nin kıdemli üyelerinden, Sürekli Basın Kartı ve 2006 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Doğan Uluç'un vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajda “Değerli meslektaşımız Doğan Uluç’u kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Doğan Uluç’un ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.

CENAZESİ NEW YORK'DA DEFNEDİLECEK

New York'da vefat eden Doğan Uluç’un cenazesi 13 Ağustos 2022 cumartesi günü, Brooklyn’daki Islamic International Funeral Services’de sabah saat 10:30’da kılınacak cenaze namazının ardından 12:00’de Greenwood Mezarlığına defnedilecek.

50 YILDA SES GETİREN HABERLERE İMZA ATTI

Doğan Uluç 50 yılı aşan gazetecilik hayatında, Elia Kazan'dan Prenses Süreyya'ya, The Beatles'tan Muhammed Ali'ye, ünlü Rum armatör Onassis'ten Nubar Gülbenkyan'a, Zsa Zsa Gabor'dan Sultan Murad'ın torunu Prens Osman'a, Ermeni terörünü başlatan Gourgen Yanıkyan'dan 'tüp bebek' öncüsü Dr. Landrum B. Shettles'a, Geceyarısı Ekspresi'nin kahramanı İmralı kaçağı Hayes'ten Ecevit'e suikast girişiminde bulunan Stavros'a kadar pek çok ünlü isimle röportajlar yapmış; Turgut Özal'ın ABD'deki ameliyatı, Diktatör Noriega'nın Amerikalılar tarafından tutuklanması, Efe Özal'ın 'hayalici' tarafından ağırlanması, Başbakan Çiller'in ABD'deki gayrimenkulleri gibi ses getiren haberlere imza atmıştı.

DOĞAN ULUÇ KİMDİR?

1935 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğe 1955 yılında Tercüman Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Ardından Hürriyet’e girdi, 1964 yılında gazetenin Londra muhabirliğine atandı. 1970 yılında yine aynı gazetenin Birleşmiş Milletler ve Amerika Merkez Bürosu temsilciliği için New York’a gönderildi. Uluç o tarihten bu yana siyasi, sosyal, ekonomik alanlarda gazetecilik görevini Amerika’da sürdürüyordu. Hürriyet gazetesi ve dergilerinde haber, röportaj ve köşe yazıları yayınlanıyordu. 1970’lerin başında “U.N. Diplomat Magazine” ve “Turkey Yearbook" yayımlarını çıkaran Uluç çeşitli yurtiçi ve dışı basın meslek kuruluşlarından başarı ödülleri ve üstün hizmet plaketleri aldı. Sürekli Basın Kartı taşıyordu.