MEDYA DEVİNİN SONU MU GELİYOR? DOĞAN HİSSELERİ GÜNDE NE KADAR ERİDİ?

DYH'de sular durulmuyor... Doğan Yayın Holding'e kesilen rekor seviyedeki ceza grup hisselerinde büyük kan kaybına yol açtı. Kulisler şimdiden Doğan'ın ne kadar zarar ettiği konuşuyor...

Doğan Grubu zor bir dönemden geçiyor. Grup ile Hükümet arasındaki gerilim yeni bir boyuta vardı. En son 18 Şubat'ta Halkalı Vergi Dairesi'nden Doğan Yayın Holding'e kesilen 826 milyon TL'lik ceza İMKB'de işlem gören grup hisselerini çökertti.


17 Şubat akşamı İMBK'de işlem gören 7 şirketin toplam piyasa değeri 4 milyar 334 milyon 217 bin TL iken bu seviye 23 Şubat akşamı 3 milyar 620 milyon 930 bin TL'ye indi.


Cezanın kesildiği Doğan Yayın Holding'in 17 Şubat'ta 0.62 TL'dan kapanan hissesi, 23 şubatta 0,47 TL'ye geriledi. Yine Hürriyet Gazetecilik hissesi 17 Şubat akşamı 0,58'de kapanırken bu hissenin 23 şubat akşamı 0,46 TL'ye geriledi.


Doğan'ın Maliye ile başı hep dertte


Doğan Yayın Holding'in bünyesinde Hürriyet, Milliyet, Referans, Radikal, Posta, Fanatik ve Vatan gazetelerinin yanı sıra Yaysat, Kanal D, Star TV ve CNN Türk ve birçok kuruluş yer alıyor. Holdinge iki ay önce gönderilen tebligatta da iştirak hisselerinin satın alınmasına ilişkin finansman giderlerinin (kur farkı ve faiz giderlerinin) gider yazılamayacağı yönünde karar verilmişti. Maliye ile Doğan Grubu arasındaki vergi cezası konusu geçen yıllarda da gündemi meşgul etmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı ile holding arasında, Petrol Ofisi'nin toplam 985 milyon TL'lik vergi ve ceza borcu konusunda iki yıl önce anlaşmaya varılmıştı. POAŞ ile toplam 275 milyon 316 bin lira ödeme yapması konusunda uzlaşma sağlanmıştı. Öte yandan Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından gruba ait Petrol Ofisi ile Erk Petrol'ün de aralarında bulunduğu akaryakıt dağıtım şirketlerine kesilen cezanın Danıştay'da görüşülmesine devam ediliyor.


Medya'nın Duran Doğan yanlışı


Bu arada basında sıkça yapılan bir yanlışa da dikkat çekmek gerekir. İMKB'de işlem gören Doğan Grubu hisseleri listelenirken önemli bir yanlışa imza atılıyor. Üstelik söz konusu hataya internet siteleri yanı sıra Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı gibi büyük gazeler ve ajanslar da düşüyor. Bu noktada içine düşülen hata şu, Duran Doğan Basım da isim benzerliğinden ötürü Doğan Grubu şirketleri arasında gösteriliyor. Oysa Duran Doğan'ın isim benzerliği dışında Doğan'la uzaktan yakından ilgisi yok.



rotahaber