MEDYA DERNEĞİNDEN ETİK EĞİTİME ÇAĞRI!

Medya Derneği'nin, ICFJ ile gazetecilere yönelik düzenlediği "Dijital Gazetecilik Etiği Eğitimine"ne başvuru süresi yarın doluyor.

Medya Derneği'nin, uluslararası gazetecilik kuruluşu International Center for Journalists (ICFJ) ile gazetecilere yönelik düzenlediği "Dijital Gazetecilik Etiği Eğitimine"ne başvuru süresi yarın doluyor. Eğitmenliğini Serdar Kuzuloğlu'nun üstlendiği kursun içeriği Indiana Üniversitesi Gazetecilik Okulu Profesörü Sherry Ricchiardi tarafından hazırlandı.

Türkiye'de basının kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan Medya Derneği ile kaliteli ve bağımsız gazeteciliği yaygınlaştırmak amacıyla dünya çapında mesleki eğitim programları düzenleyen International Center for Journalists (ICFJ), "Dijital Gazetecilik Etiği Kursu" için işbirliği yaptı. Ulusal ve yerel basından toplam 35 gazetecinin ücretsiz olarak katılabileceği kursa başvuru süresi 24 Eylül 2010 tarihinde doluyor.

6 hafta sürecek kursta katılımcılar dijital gazeteciliğin avantajlarına yakından bakma fırsatı bulacaklar. Yazar Murat Uyurkulak'ın moderatörlüğünü üstleneceği kursta tartışılacak konulardan bazıları şöyle:

İnternet okurları, yazılı basın okurlarıyla aynı standartlarda haber almayı hak ediyor mu? Yoksa online gazetecilik farklı standartlar mı gerektiriyor?

İnternet sayesinde son dakika haberleri dünyaya anında ulaştırılabiliyor. Peki ama internetteki son dakika haberleri ne kadar doğru? Hız ve rekabet, habercilikte belirleyici etkenler olursa, haberin gerçekliği ve kaynağını doğrulama gibi ilkeler göz ardı edilir mi?

Online kurslarla başlayan çalışma, Ocak ayında İstanbul'da düzenlenecek atölye çalışmasıyla daha da pekişecek. Medya Derneği, atölye çalışmasında oluşturulacak etik ilkeleri yaygınlaştırmak, gelişimlerini sağlamak için çalışacak.

Gazeteciler Nasıl Seçilecek?

İnternet üzerinden online olarak düzenlenecek kursa katılacak gazetecilerin seçimi, M. Serdar Kuzuloğlu, Medya Derneği ve ICFJ tarafından yapılacak.

18 Gazeteci Konferansa Katılmaya Hak Kazanacak...

Kursun bitiminde, en iyiler arasından seçilecek 18 katılımcı İstanbul'da düzenlenecek workshopta bir araya gelecekler. Kursa katılım seviyesi ve hazırlanacak ödevlerin içeriği, atölye çalışmasına katılacak gazetecilerin seçiminde kriter olarak kullanılacak. Ocak ayında gerçekleşecek atölye çalışması, Türkiye'den ve dünyadan iki usta gazeteci tarafından yürütülecek.

Nasıl Başvurulacak?

"Dijital Gazetecilik Etiği Kursu"na başvurular buradan yapılabilir.