"LÜTFEN LİMON YEMEYİN!.." CEM YILMAZ KAHKAHAYA BOĞDU!..(VİDEO)

Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrası'na dün akşam konuk şef olan Cem Yılmaz, klasik müzik konserini "kahkaha konçertosuna" dönüştürdü. İşte o espriler.


Cem Yılmaz'ın konuk şef olduğu Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrası'nın dün akşamki konseri büyük ilgi gördü. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konser iş ve sanat dünyasının önde gelen pek çok ismini bir araya getirdi.

'Şef' Cem Yılmaz, konseri hem yönetti hem de klasik müzik konseri izleyicilerini gülmekten kırıp geçirdi. 2 bin 500 kişinin doldurduğu konser salonunda özel konserin ilk bölümünü, Borusan İstanbul Flarmani Orkestrası'nın onursal şefi Gürer Aykal yönetti. Konserin ilk bölümünde Gürer Aykal yönetiminde iki solist; Mustafa Arda Cabaoğlu (trompet), And Karabacak (klarnet) Franz Joseph Haydn'ın ile Carl Maria von Weber'in eserlerini seslendirdi.

İkinci bölümde Cem Yılmaz orkestra şefliğini Aykal'dan devraldı. Mozart, Rossini, Korsakof, Strauss, Beethoven'dan bölümler çalan orkestraya şeflik yapan Yılmaz, her eser arasında izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi.

İşte Cem Yılmaz'ın "Lütfi Kırdar Lütfi Kırdar olalı böyle zulüm görmedi" diyerek başladığı esprilerinden bazıları:

LÜTFEN LİMON YEMEYİN...

Seçkin bir kitle burada. Herkes nota biliyordur sanırım, ben hariç. Belki benim kitleden de olanlar vardır. Onlar için çalınacak eserleri izah edeyim.

İlk bölümde iki solistimiz var. İlk olarak trompet ardından klarnet sanatçıları gelecek. Biliyorsunuz bu üflemeli çalgılar. Bu nedenle lütfen limon yemeyin.

Klasik müzik zor konserlerdir. Ben 37 yıldır o yüzden gelmedim.

Arkadaşlar ilk bölümde mi majör Haydn... Kuşum değil, Haydn. Haydn'ın trompet konçertosu...

İkinci eser Mozart'ın kaynı Weber'in. İnanmıyor musunuz? (salona soruyor) Mozart'ın karısının ismi neydi? (salondan ses gelmiyor) Kostanza. Peki hangi aileden? Weberlerden...

Bugün sol minör çalacağız. Ama ben bugün la'yı düşünüyorum.

Ezel dizisini izliyor musunuz? "La'yı almak değil vermek lazım yiğidim..."

Viyola esprileri kısa olurmuş. Niye çünkü kemancılar anlasın diye...

Obuayı Türk sinemasından tanıyorsunuz. (Salonda kahkaha koptu)

Trombonların sesleri günlük hayattan tanıdıktır. Yalnız kaldığınızda...


İşte o görüntüler...





src="http://www.analiztv.com/player.swf?v=13005" wmode="transparent">




changeTarget(document.getElementById("news_content"))