LEYLA İLE MECNUN İÇİN YOLUN SONU MU?

“Leyla ile Mecnun” geçtiğimiz haftanın çok konuşulan bakan gafına el atması dizinin kaderini etkileyecek mi?

Leyla ile Mecnun için yolun sonu mu?

Kişisel olarak endişeliyim. Malum ne de olsa kamu kanalları biraz politik yönetilir ülkemizde. İktidar kiminse yönetim de onundur biraz. Lafı gevelemeye gerek yok. “Leyla ile Mecnun” (TRT) dizisi önceki akşam geçtiğimiz haftanın çok konuşulan bakan gafına el attı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Erzurum’da kendisini sevdiğini söyleyen vatandaşa “Bir dans et, bir takla at da inanayım” minvalinde bir şeyler söyleyince yer yerinden oynamıştı.

İşte bu gaf üzerine önceki akşam “Leyla ile Mecnun” dizisinde İsmail Ağabey karakteri iş arayan arkadaşına bakana benzer şekilde “takla at” diyen patronu ağır bir dille eleştirdi. Mizahın yapması gereken muhalif duruşun hakkını verdi diyelim.

Peki, bu duruş “Leyla ile Mecnun”un son olabilir mi? Şu kadarını rahatlıkla söyleyeyim, olmaz. “Nereden biliyorsun?” diyenlere altından kalkamayacak bir espri yapmadıkça “Leyla ile Mecnun”a kanalın sonsuz kredi tanıdığını söyleyebilirim! Bir de tabii bu bölümlerin “İzlenmeden asla yayına verilmediğini” hatırlatarak da sağlamasını yapabilirim bu iddianın. Ne diyelim yanlışa yanlış diyebilen bir kamu televizyonculuğunun örneği yaşandı önceki gece; ideal olanı da bu değil midir hani?

Mesut YAR / POSTA