Kurtulmuş'tan CHP'nin talebine yeşil ışık! "Meclis’te kapalı oturum yapılabilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin açılışında "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye'dir" açıklamasının ardından CHP'den gelen kapalı oturum talebine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeşil ışık yaktı. Kurtulmuş "Meclis’te kapalı oturum yapılabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ekim'de Meclis'in yeni dönem açılış konuşmasında İsrail'in Lübnan ve Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıları sert bir dille eleştirip, "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye. Israrlı terör, saldırganlık hemen yanı başımızda. Karşımızda bir devlet değil, katil sürüsü var" demişti.

Erdoğan'ın bu sözlerinin adından bir grup CHP'li vekil TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşüp kapalı oturum talebinde bulunmuştu.

CHP lideri Özgür Özel de dün konuk olduğu bir programında konuyla ilgili kapalı oturum düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Afrim Gaşhi ile Meclis'teki düzenlendiği ortak basın toplantısında ana muhalefet partisinin kapalı oturum talebine yeşil ışık yaktı.

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırıların kural tanımadığını ve Netanyahu ile çetesinin Arz-ı Mevud planları doğrultusunda hareket ettiğini kaydetti. Kurtulmuş, "Bu çerçevede bütün insanlığın, İsrail'in saldırganlığını durdurabilmek için elinden geleni ortaya koyması gerekiyor. Sadece bölgesel bir sorun ya da bir halkın sorunu olmasından çok daha ötedir. Nil'den Fırat'a bu paranoyak siyonist ideolojinin temel hedeflerinden birisi de Türkiye. Dolayısıyla Türkiye olarak, bizim başından beri, yıllardır uyardığımız ve özellikle Gazze saldırılarından sonra çok net şekilde uyarılarımızı artırdığımız şekliyle; Türk milletinin fevkalade uyanık olması ve buna karşı tedbirleri alması da bizim birliğimiz ve bekamız bakımından zorunludur. Bu çerçevede demokrasinin kalesi olan TBMM'de, bu konuyla ilgili toplantı yapılabilir. Meclis'te grubu bulunan partilerle bu konuyu müzakere ederiz ve burada eğer uygun görülürse, uygun bir zamanlamayla, partilerimizin de katılımıyla Meclis'te ilgili bakan arkadaşlarımız gelirler. Burada, İsrail'in bölgedeki yayılmacı saldırgan politikalarını ve Türkiye'nin buna karşı geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturumda; ümit ediyorum bu görüşme yapılır. Bu sadece bir görüşme yapmak için değil, gerekli tedbirlerin alınabilmesi, milletvekilleri ve partilerin bu konudaki hassasiyetlerini daha da artırmaları için önemli olur kanaatindeyim" dedi.