KÜRTÇE EŞCİNSEL DERGİSİ HEVJİN YAYINDA!..

Kürt eşcinsel ve transseksüel bireylerin örgütü Hevjin, ilk Kürtçe LGBTT dergisini aynı adla çıkarttı.

Kürt eşcinsel ve transseksüel bireylerin örgütü Hevjin, ilk Kürtçe LGBTT dergisini aynı adla çıkarttı...

Sunuş yazısında "Kürt eşcinsel ve transseksüeller vardır diyoruz. Kendi gerçekliğimizin nesnesi olan eşcinselliğe dair sözü olan herkese olanak alanı yaratarak sorunu tanımak, tanıtmak ve tartıştırmak istiyoruz" diyorlar.

İlk sayı Baki Koşar'a adandı

Yazıların, röportajların çoğunun Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak yer aldığı dergi, aynı zamanda hevjin.org adresinden indirilip elektronik ortamda da okunabiliyor.

İlk sayı, bir nefret suçunun hedefi olan, Kürt eşcinsel yazar ve gazeteci Baki Koşar'a adanmış. Bundan sonraki her sayı öldürülen bir LGBTT bireye adanacak.

İzmir Siyah Pembe Üçgen aktivistlerinden Hülya Sur, Koşar cinayeti üzerinden homofobiyi ve nefret suçlarıyla mücadeleyi, hukuki boyutunu da katarak ele alıyor.

Kahramanoğlu, Sancar, Tuncel ve Su dergide

Birgün yazarı Kürşad Kahramanoğlu, "Belfast'tan Diyarbakır'a" yazısıyla IRA deneyimi üzerinden "eşcinsellik kimin" sorusuna yanıt arıyor.

Jennifer Petzen "Toplumsal Cinsiyet: Nedir ve ne işe yarar?" yazısında toplumsal cinsiyet ve politikalarını sorguluyor. Serpil Sancar "Egemen Erkeklik" yazısıyla erkeklik-güç ilişkilerini analiz ediyor.

Dergide Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Sebahat Tuncel'le cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği politikaları üzerine, Hevjin aktivistlerinden Öykü Su'yla "Diyarbakır'da transseksüel olmak" üzerine birer söyleşi de yer alıyor.

Bianet