KRAL TV ÖDÜLLERİNE ADAY GÖSTERİLEN AYŞE ÖZYILMAZEL TÖRENE GİDERKEN BAŞINA GELMEDİK KALMADI!..

Müsaadenizle önce kendi notumla başlayayım. Geceye son dakika kan ter içinde ayak bastım.

Kral TV gecesinden notlar...

Bunu çiziktirmek istemezdim ama korkarım bu iş bu sefer de tutturulamadı.
Gecenin sonunda bu sefer de ağızlarda ekşi bir tat kaldı.
Ve buyrun şimdi gecenin notları:
Müsaadenizle önce kendi notumla başlayayım. Geceye son dakika kan ter içinde ayak bastım. Sebepler a. Bugünün işini yarına bırakırsan son anda patlar kalırsın.
b. Akacak yağ şişede durmaz.
c. Güne negatif başlarsan negatif ne varsa çekersin.
Gece başlamış 19.00'da saat 20.40 benim hâlâ elbisem yok! Elbise bir türlü gelmiyor, gelemiyor. Neden? Çünkü son rötuşları yapılırken elbiseme yağ damlamış iyi mi?
Son dakikada Ezra-Tuba Çetin'den bir tuvalet geliyor, tuvaleti giyip çıkıyorum. Bu arada kıyafet dar! Nefes alamıyorum ve üç kişinin yardımıyla oturup kalkıyorum. Fakat bu benim ilk adaylığım ve evden en hızlı çıkışı yapıp orada olmalıyım.
Koştura koştura canlı yayına 3 dakika kala Haliç Kongre Merkezi'nden içeri giriyorum. Kokteyl alanında hâlâ birileri var, tam önümde de Patron Kenan Doğulu. Bir insanın enerjisi bu kadar pozitif olsun. Kenan'a sarılıp üzerimdeki bütün negatifliği atıp yerime oturuyorum.
Tam önümde İbrahim Tatlıses mavi ceketiyle oturuyor, onun yanında Orhan Gencebay, Emel Sayın. Yanımda Leman Sam, Volkan Konak, Kenan Doğulu ve DMC ekibi.
Sahnenin iki yanına MTV Ödülleri misali seyircileri koymuşlar. Seyirci çığlık kıyamet ünlülerin fotoğrafını çekiyor... Etrafıma bakıyorum; bu sefer sıkı hazırlanmışlar. Sahne, dekor, salon muhteşem.
Gece Tarkan'la açılıyor. Hem Tarkan'ı izlemeyi özlemişim hem de son şarkısı 'Sevdanın Son Vuruşu'na bayılıyorum. Dört dörtlük bir açılış.
Törenin sunucusu radyocu Bay J. Daha ilk dakikada Bay J'den radyodaki dinamik ve eğlenceli performansı alamayacağımızı hepimiz anlıyoruz. Heyecanlı, tutuk, her cümleyi kâğıttan okuyor.
Yanlış seçim!
Verilecek ilk ödül, benim de adayları arasında olduğum 'En İyi Çıkış' ödülü. Ödül Yusuf Güney'e gidiyor, bir coşku alkışlıyorum. Sahte miyim? Yooo değilim.
Aday olmak da çok güzel fakat bu kategoride gözlerim Ceynur' u ve Mercan'ı çok aradı, söylemeliyim.
Gecenin ilk canlı ayarı İbo'dan Bay J'ye geldi. Şarkı söylemek için sahneye çıkan İbrahim Tatlıses, şarkısı bitince sahne düzenini eleştirdi. Haklı mıydı? Kesinlikle.
İşte beni en üzen an sevgili seyirciler; yahu koskoca Emel Sayın'a onur ödülü böyle mi verilir? Bay J kuru bir anonsla Emel Sayın'ı sahneye çağırdı sonra da ödülü verecek kişiyi. Emel Sayın ne yapacağını şaşırdı. Emel Sayın'ın layığı bu mudur?
Bu arada kategorilerin yanlışlığı toplu isyana sebep oldu. Yani hangi sebeple Kenan Doğulu, Yalın ve Volkan Konak aynı kategoride yarıştırılır bir bilen varsa çıksın söylesin.
Ödül vermek için sahneye çıkan ikili Erkan Yolaç ve Halit Kıvanç gecenin en büyük alkışını aldı. Erkan Yolaç, Halit Kıvanç'ı öyle güzel sundu ki salon ayağa kalkıp dakikalarca Halit Kıvanç'ı alkışladı. Töreni keşke Erkan Yolaç- Halit Kıvanç sunsaydı. İşte o zaman tadından yenmezdi.
Denizli'deki konserlerinden MaNga'yı canlı canlı törene bağlamak çok iyi fikirdi. Bağlantı kusursuz sağlandı.
Gecede Enbe Orkestrası'yla sahneye çıkan Ajda Pekkan yine çok şık ve etkiliydi. Ancak Ajda playback yaparken arkada ENBE orkestrası ne işe yaradı pek anlayamadık.
Sıla ve Mustafa Ceceli'nin ikişer ödül alması ise bütün konukları pek sevindirdi. Yılın şarkısı Sıla'nın 'Sevişmeden Uyumayalım'ı oldu, ne güzel oldu.
Tören bitti, "After party var" buyuruldu. Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, İzzet Öz ve Burak Kut ile partiye giriş yaptık ki, partide müzik yok! Tarihin ilk 15 dakikası müziksiz başlayan ilk 'after party'si bu olsa gerek. Ha bir de masalarda sadece leblebi olan ilk parti unvanını da vermeden geçmeyelim değil mi? Davetliler açlıktan az sonra birbirlerini yiyeceklerdi.
Ben de kalabalık, kaos ve leblebi sunumu sonucu hipoglisemim tutup, açlığa dayanamayınca partiden en iyi çıkışı yapıp evimin yolunu tuttum.
Özetle bir Kral TV Müzik Ödülleri'ni daha sektör olarak geride bıraktık. 16 yıldır bu töreni azimle yapmalarını takdir ediyoruz, teşekkür ediyoruz fakat 16 yıl sonra hâlâ aynı sorunlarla karşılaşmaya anlam veremiyoruz.
Kısmet 17. törene... İnşallah.

Ayşe Özyılmazel/Sabah