Köfteci Yusuf gözleri dola dola kendini savundu! "Siyasi ilişkilerim olsa..."

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’tan beklenen açıklama geldi. Köfteci Yusuf ürünlerinde domuz etine rastlanıldığı haberleri tüm Türkiye’yi sarstı. Son birkaç gündür sessiz kalan Yusuf Akkaş kendini ve ürünlerini çektiği video ile savundu.

Köfteci Yusuf, yıllardır aktif olan ve milyonlarca insanın da ürünlerini severek tükettiği bir marka. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz etine rastlanıldığına dair raporlar ortaya saçılmaya başlandı. Bu haberin ardından Köfteci Yusuf beklenen açıklamayı yaptı.

İşte Yusuf Akkaş’ın yaptığı açıklamadan öne çıkanlar;

“Bu ülkede sadece işi ile uğraşıp kendin kalabilmek o kadar zorlaşmış ki. Aslında insanın yüzüne baksanız anlarsınız. İnsanlar bu olaya sadece vicdanları ile baksınlar. Bu ülkede kimlere dokunulamaz? Bu olaylar başıma gelince bu soruyu düşündüm. Bu ülkede yabancı firmalarla ortak olsam, siyasi ilişkilerim olsa oralardan besleniyor olsam dokunulamaz olurum. Bu olay için birileri bizi çok güçlü olarak lanse ediyor. Eğer öyle olsam buradan herhalde numune de alınmazdı ve numune sonuçları da böyle de çıkmazdı. Mafya arkasına var dendi. Siyasi bağlantı var dendi. Düşünün bir mafya bağlantısı olması Türk milletinden onay görecek bir şey mi? Türk milleti parasını kötü bir yere verir mi? Bu söylentiler gençliğimizde ne yaratıyor biliyor musunuz? Aman ha kafanıza yapamayacağınız korku duvarları koyun. Bu ülkede bir şey yapabilmek bunlara bulaşmadan asla olamaz. Umutsuzluk aşılıyorsunuz. Bu şirket bunlara bulaşmadan buralara geldi.

"BİR YERE KAÇMADIM, FABRİKAMDAYIM"

Bu şirketi hızlı hormonlu büyütebilirdim. Ülkenin en iyi fonları ile görüşmeler yapıldı. Biz kabul etmedik. Benim içinde büyük yatırımcıların gözünde iyi gözükmek büyük gözükmekten çok mutluyum. Ben şirketimi halka arz edip dokunulmazlık alıp, kenara koyup kaçırabilirdim. Ama biz çok daha büyüyeceğimizi biliyorduk. Dört beş gündür bu adam nerede dendi. Ben işimdeyim gücündeyim. Bir yere kaçmadım. Fabrikamdayım. Bu başımıza gelenleri yapanlar şurada hata yaptılar. Biz ahlaklı, emekleri ile gıdım gıdım işler yapan, para kazanan bir şirketiz. Bugüne kadar bir sürü oyun oynadıkları insanlardan paralar kazanmış olabilirler. Belini bükmüş olabilirler. Ama çok yanlış insana çattılar. Bu olaydan yani şerden hayır doğacak. Çok eminim. Ben devletin adaletine güveniyorum. Gittim başvurdum ve bekledim. Devlete rağmen bir vatandaş haklı çıkabilir mi? Ben devletime arına namusuna sahip çıktım. Ama kendi evrakları korunamamış ben ne yapabilirim. Dün Tarım Bakanlığı’ndan önce duyuru yaptık. O açıklamayı evraklar paylaşıldıktan sonra yaptık. Biraz herkes bu işin derinlemesine bakılsın. Bu iş çok basit bir iş değil.”