Kılıçdaroğlu'ndan Mahir Ünal'a tepki: Bu SADAT kafasının anlayışıdır

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, Erdoğan'ın "Seçimlerde çık karşımıza" çağrısına da yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadesine tepki gösterdi. "Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır" diyen CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkıştı; "Milliyetçilik vatanseverliktir, senin diline hakaret eden senin dilini küçümseyen bir adamla senin ne işin var? Hâlâ grup başkanvekili, ne olacak ki!" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir" sözünü hatırlattı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik, "Madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsun, öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin varsa, kendi özgür iradenle hareket edebiliyorsan seçimlerde çık karşımıza; birikimlerimizi, vizyonlarımızı, projelerimizi, heyecanlarımızı yarıştıralım" çıkışına da yanıt verdi.

"Her yerde, her ortamda, vizyonsa vizyon, tarihse tarih, bilgiyse bilgi, kültürse kültür, çık karşıma seninle açıkça konuşalım. Korkma Erdoğan korkma" diyen Kılıçdaroğlu, "27,5 yıl devlete hizmet ettim. Kul hakkı yiyen birisi kul hakkı yemeyenin karşısına çıkamaz. İşin temelinde bu var. Olur tek başına gelemezsin. Bakanlarını al. bakan yetmez, danışmanlarınız yetmez. Danışman yetmez prompter'ını da al. Neyi alırsan al çık karşıma. Hodri meydan diyorum" sözlerini kaydetti.