Kılıçdaroğlu’ndan Biden yorumu: Neden şimdi?

Kılıçdaroğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın 7 ay önce yaptığı açıklamalarına hükümet kanadından verilen tepkiye ilişkin “Yedi aydır tepki vermediler, neden şimdi tepki veriyorlar?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin resmi twitter hesabı üzerinden ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın Türkiye’ye yönelik sözlerine dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Beni üzen şey şu: Gerçekten de 7 ay önce söylenen bu sözlere Dışişleri Bakanı, Erdoğan’ın, Fahrettin Altun’un, kendi kadrolarının tepki vermemesi ve 7 ay sonra gündeme getirilmesi… Neden? Acaba yine birileri, ‘Bunu kullanın, deliğe süpürmeyin’ mi dedi_ Biz bunu merak ediyoruz.” ifadesini kullandı.

7 AY ÖNCE BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI KİMDİ?

Kılıçdaroğlu söz konusu söylemlerin üzerinden yedi ay geçtiğini söyleyerek “Önce şu soruyu sormak gerekiyor. 7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu, bu ülkenin Dışişleri Bakanı kimdi? Yedi aydır tepki vermediler, neden şimdi tepki veriyorlar? Biz CHP olarak bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz. Çünkü bağımsızlık bizim karakterimizdir Bu karakterden yola çıktık” dedi.