Kaynak holdingin avukatına FETÖ'den 15 yıl hapis istemi

- FETÖ'nün finans merkezi olan Kaynak Holding'in hukuk işleri koordinatörü, avukat Hürol Karadaş hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı- Davanın iddianamesinde, şüpheli Karadaş'ın Bylock kullanıcısı ve örgüte müzahir olduğu gerekçesiyle...

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans merkezi olduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holding'in o dönemki hukuk işleri koordinatörü, avukat Hürol Karadaş hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Hürol Karadaş hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede, şüpheli Karadaş'ın, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösteren Kaynak Holding’te hukuk işleri koordinatörü olarak görev yaptığı ve şirketle irtibatlı olduğu ifade edildi.

Şüphelinin ifadesine de yer verilen iddianamede, şüpheli Karadaş hakkındaki tüm suçlamaları reddederek, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'i tanımadığını ve basından okuduğu kadarıyla bildiğini, örgütle de hiç bir irtibatının bulunmadığını iddia etti.

Örgüt soruşturmaları kapsamında alınan ifadeler ve beyanlarda; ''Avukat Hürol Karadaş'ın 1989 yılında Pertevniyal lisesinden mezun olurken ilgilenilmiş ve kazanılmıştır'' şeklinde hakkındaki beyanları da sorulan şüpheli Karadaş, ''Kendisini hiç kimsenin kazanmadığını, yapı itibari ile birisine bağlanacak bir karaktere sahip olmadığını, örgüt içerisinde hiçbir görevi olmadığını, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile hiçbir bağlantısının olmadığını, örgüt gibi bir yapılanma ile ilgili herhangi bir bağlantısının olmadığını, bilerek ve isteyerek veya bilmeden de böyle bir örgüt içerinde yer aldığını düşünmediğini'' öne sürdü.

FETÖ'ye müzahir olduğu gerekçesiyle işlem yapılan, kapatılan veya kayyum atanan şirketlerin, şüpheli Karadaş'a yüklü miktarlarda para gönderdiği belirtilen iddianamede, şirketler ve miktarları tek tek sıralandı.

Bunlardan bazıları şöyle:

''Hürol Karadaş’a, 11 Kasım 2015 tarihinde 73 bin 500 TL para gönderen Sürat Bilişim Teknolojileri San. T.A.Ş., 10 Kasım 2015 tarihinde 60 bin TL para gönderen Gökkuşağı Pazarlama Dağ. Ve Ticaret A.Ş., 2013-2015 yılları arasında 20 işlemle toplamda 10 bin 842 TL para gönderen Feta Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, yine 2013-2015 yılları arasında 22 işlemle toplamda 15 bin 342 TL para gönderen Işık Yayıncılık Ticaret AŞ, 2013-2015 yılları arasında 28 işlemle toplamda 192 bin 796 TL para gönderen Kaynak Holding AŞ tespit edilmiştir.''

İddianamede, ayrıca şahsın açık kaynak bilgilerine göre ''Gülenist Kuruluş'', ''Fetullah Gülen Okulu”, ''Gülen hareketi okulu'' olarak nitelendirilen Oxford Vısıon Consultacy Limited İstanbul İrtibat Bürosu’ndan 21 Şubat 2014 tarihinde 3 bin 595 TL para aldığı, yine WISDOM SCHOOL adlı kuruluşa 20 Şubat 2014 tarihinde ise 657 bin TL ve 24 Nisan 2014 tarihinde de 230 bin TL para gönderdiği vurgulandı.

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimini hükümetin gerçekleştiğine yönelik paylaşımlarının bulunduğu, örgüt üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişilerle irtibatlı olduğu anlatılarak, şüphelinin Bylock ve kakaotalk kullanıcısı olduğu, Bylock'la bin 806 kez erişim sağladığı, eşinin de Bylock kullanıcısı olduğu vurgulandı.

Bank Asya'da hesabının bulunduğu ve örgüt liderinin talimatının ardından hesabında para artışının yaşandığı belirtilen iddianamede, şüphelinin Ocak 2014 itibarıyla hesabındaki paranın 20 ila 25 bin TL arasında iken Mart 2014 itibarıyla hesabındaki paranın 55-60 bin TL'lik bir para bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Tüm bu hususlar gözetildiğinde şüphelinin üzerine atılı, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği belirtilen iddianamede, şüpheli Karadaş'ın söz konusu suçtan dolayı 75, yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Şüpheli Karadaş önümüzdeki günlerde İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.