KASAP BİLE HACİZ KOYMUŞ, NE TEŞVİĞİ! ESKİ GS'Lİ YÖNETİCİDEN BOMBA GİBİ AÇIKLAMALAR!

"Kimseden çıt çıkmıyor. Neredeler, tatilde mi? Bundan daha kötü gün var mı? G.Saray başkanının evinde, ofisinde arama yapılıyor."

G.Saray eski yöneticisi Murat Yalçındağ’dan bomba açıklamalar.

Murat Yalçındağ, Galatasaray’ın geçmiş dönemdeki en önemli yöneticilerinden. Adnan Polat’ın sağ kolu. Konuşmayı, basına röportaj vermeyi hiç sevmez. G.Saray kültürüyle yetişmiş, kol kırılır yen içinde kalır sözünü kendisine prensip edinmiş isimlerden biri. Ama son günlerde yaşananlar Yalçındağ’ı da isyan noktasına getirdi.

Özellikle Adnan Polat’a yapılanları içine sindiremiyor. Galatasaray yönetiminin pasif kalmasını kabullenemiyor. Yalçındağ suskunluğunu HABERTÜRK’e bozdu, yönetimi topa tuttu. İşte Yalçındağ’ın o sözleri:

‘LAFA GELİNCE HERKES G.SARAYLI’
“Kimseden çıt çıkmıyor. Ne yönetimden ne iş adamlarından ne de divan kurulundan. Neredeler, tatildeler mi? Lafa gelince ‘İyi günde kötü günde biz G.Saraylıyız’ diyorlar. Bundan daha kötü gün mü var? G.Saray başkanının evinde, ofisinde arama yapılıyor. Bir tane sahip çıkan mı var? Bu camiada bazıları var, kendini G.Saray’dan alacaklı zannediyor, bazıları var borçlu hissediyor, hizmet etmeye çalışıyor. Galatasaray Lisesi’nde okumuş, ‘Matbaacıyım, Galatasaray kartvizitlerini ben basarım’ diyor.

‘BRÜTÜSLER’DEN GEÇİLMİYOR’
“G.Saray’da Brütüsler’den geçilmiyor. Herkes birbirinin altını kazıyor ve bu durumdan da herkes memnun. Yöneticiler birbirini şikayet ediyor. Şeffaf oldukça rahatsız olanlar var. Hep arkadan konuşsunlar, herkes birbirine sallasın. İktidar olduklarının farkında değiller. Yönetimde olmalarına rağmen hala kendilerini muhalefet zannedenler var. Bir türlü birlik olamıyoruz. Birlik olamadığımız süre içinde de Türkiye’nin büyük kulübü olamayız. G.Saray’ı Vatikan, kendini de Papa zannedenler var. Kendinden olmayanı kimse istemiyor. Şu an bile Fatih Terim’i içine sindiremeyen insanlar var. 2007’de nasıl sindiremedilerse. Düşünün adam iki ayda istifa etti.”

‘MONŞER POLAT OLSAYDI!’
“Erzurumlu Polat değil de Monte Carlo’lu Polat olsaydı, Monşer Polat olsaydı böyle olmazdı. Camiada kimse ona dokunamazdı. Karşılıklı menfaatler için Aziz Yıldırım ile ortak çalışmasına taraftar laf etmiyor bunlar laf ediyor. Transfer yaparken yabancı futbolculara ilk anlattığımız hikaye G.Saray Lisesi olmuştur. Galatasaray Lisesi ile onları Türkiye’ye adapte etmeye çalışırız. Osmanlı’dan gelir, Galatasaray Lisesi kültürü şöyledir böyledir diye. ‘En büyük eğitim kurumudur’ deriz. Göğsümüzü gere gere bunları anlatıyoruz Avrupa’dan gelenlere. Lisenin Galatasaray’ın maneviyatındaki önemi bu. Ama maalesef insanlar çığrından çıkmış durumda. Nasıl bir düşmanlıktır bu anlamak mümkün değil?”

G.SARAYLILAR POLAT’I NEREDEYSE METRİS’E KOYACAK
“G.Saray’daki sevgisizlik ortamı olayı sonunda bu noktalara getirdi. Maalesef ki Aziz Yıldırım bir aydır cezaevinde. Şahsen durumuna çok üzülüyorum. Adnan Polat’ın bir aydır içeride olduğunu düşünebiliyor musunuz? Yarım saat ifade vermeye gitti, G.Saraylılar neredeyse kendisini Metris’e koyuyordu. Cemal Nalga olayında olağanüstü toplanmadı mı bu G.Saraylılar? Bu kulüpte çok önemli işlere imza atmış Polat’ın evinde işyerinde bir mektup için arama yapılıyor, o gün ortalığı ayağa kaldıranlar bugün ortada yok. Bir tane Galatasaraylı sahip çıkmıyor.”

İFADEYE GİTTİ TESİSLER İNLEDİ
“Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar çıkıp ‘G.Saray’ın kupasını geri alırız’ diyor. Bir adam çıkıp da cevap veremiyor. Ali Dürüst’ün ‘Bu ikisinin arasındaki yazışmadır’ demesi, bu işi sahipleneceğine, koruyacağına ‘G.Saray’ı bağlamaz’ demesi bile kendisinin iyi niyetine inanmama rağmen doğru değil. F.Bahçe’de de Beşiktaş’ta maalesef bir sürü insan cezaevinde. İkisi de dimdik duruyor. Ne yaptı Çarşı? ‘Kupayı iade edelim’ dedi, ertesi gün verdiler. Bu duruştur. Senin her yerin oynuyor. Duruşun yok. Beşiktaş Amerikalar’a gidip şov yapıyor. Polat’ın ifadeye gitmesi ise kulübün sosyal tesislerinde alkışlarla karşılanıyor.”

DERGİ NİYE BEYAZ SAYFA İLE ÇIKAR?
“Bazı yöneticiler başkanı arayıp özür diliyor. Ben de diyorum ki, özür dileyeceğinize çıkıp basın önünde konuşun. Ünal Aysal, başkan. En önce kendisinin sahip çıkması lazım. Ali Dürüst başkanın çocukluk arkadaşı. Orada Adnan Polat’ın bir sürü arkadaşı var. Bu sevgisizlik ortamı niye? G.Saray Dergisi beyaz sayfayla niye çıkar? Kirliydik de şimdi aklanıyor muyuz yani? Birilerine ihbar mı ediyorsun? Adnan Polat bunları haketmiyor.”

KASAP BİLE HACİZ KOYMUŞ, NE TEŞVİĞİ!
“Şimdi 1 milyon doları da Polat’a yıkmaya çalışıyorlar. O paranın çıkışı kayıtlarda görülüyor. Başkan kulübün muhasebecisi mi? Dönemin ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu’na, mali işler yetkilisi Refik Arkan’a sorsunlar. O dönemde tuvalet kağıtçısı, kasabı bile kulübe haciz koydurmuş, millet teşvikten bahsediyor. İfade verip en kısa sürede çıkan başkan. Taraftar forumlarında ‘Şerefli 8.’lik bizim için şerefli 8.’liktir yazıyor. Kulüptekiler Polat’ı disipline veriyor, ihraç etmeye çalışıyor. G.Saray’da hak aramak disipline verilmeyi mi gerektirir? Başarılılar cezasız kalmadı, ödül olarak disipline verildi. İbrasızlığı hazmedemiyorum, hakkımı arıyorum. Farkında değiller Polat’ı kahraman yapacaklar.”

Meriç Müldür/HTSPOR