KARAYILAN'DAN TARAF'A MEKTUP TEŞEKKÜRÜ!

Murat Karayılan, Taraf'ta yayınlanan mektubuna gelen tepkileri değerlendirdiği açıklamasında Ahmet Altan'a da zeytin dalı uzattı...

PKK’nın Kandil’deki liderlerinden Murat Karayılan, Taraf’ta yayınlanan mektubuna gelen tepkileri değerlendirdi.

Dengê Mezopotamya Radyosu’na konuşan Karayılan mektuba gelen tepkileri olumlu karşılarken Taraf gazetesine ve Ahmet Altan’ın teşekkür etti. Karayılan, Taraf için "En azından gazetecilik görevlerini yerine getirip, sorunun tartışılmasını istedikleri açık görülüyor. Bu çerçevede ben bu tutumu olumlu görüyorum" dedi. Mektubun önemli bir belge olduğunu belirtirten Karayılan "psikolojik savaş yalanları ile AKP’nin ikiyüzlü politikalarına" yönelik bir cevap anlamı taşıdığını söyledi.

İşte Karayılan’ın Taraf’ta yayınlanan mektubuna gelen tepkilere dönük değerlendirmesi:

“Türk basınının Kürt halkının özgürlük mücadelesine yönelik gerçekleri çarpıtma ve karalama saldırılarının olduğu bir gerçektir. Bu açıdan hareketimize karşı bir psikolojik savaş yürütülmektedir. Samimi olan ve sorunun çözümünü isteyen kimi yazar-çizeri dışında tutarsak genelde Türk basınının bu psikolojik saldırılara katıldığı görülmektedir. Ben de bütün bunlara cevap olması açısından bir mektup yazdım. Özellikle de Taraf gazetesinin farklı bir yerde durduğunu iddia etmesine rağmen, o da daha farklı bir üslupla aynı derekeye düşen ve sonuçta devleti destekleyen bir pozisyona düşme durumu vardı. Ben bu konulara ilişkin görüşlerimi ve eleştirilerimi dile getirdim. Bu çerçevede yazılan bir mektuptu. Sayın Ahmet Altan ve Taraf gazetesinin hiçbir kısıtlama yapmadan bu mektubu yayınlamış olmaları iyi bir şeydir. En azından gazetecilik görevlerini yerine getirip, sorunun tartışılmasını istedikleri açık görülüyor. Bu çerçevede ben bu tutumu olumlu görüyorum. Diğer yandan Türk basını da bir süredir bu konuya yönelik tartışmalar yürütüyor. Köşe yazarları da yazılar yazıyorlar. Tabii ki herkes kendi açısından yaklaşıyor ve kendine göre değerlendiriyor. Ancak ben genel olarak konunun tartışılmış olmasını olumlu görüyorum. Bu konuda Kürt basını daha geride kaldı. Gerektiği gibi tartışamadı. Nasıl gündemine alacağını bilememe ve dar bir yaklaşım içerisinde oldu. Daha çok gündemin hızla nasıl ele alınması gerektiği konusunda bir algılama ve hakimiyet sorununun olduğu belirtilebilinir.”

Ahmet Altan’a yazmış olduğu mektubu önemli bir belge olarak niteleyen Karayılan, “Mektupla ilgili yapılan tartışmalar da Kürdistan özgürlük davasının haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi.