Kara Pazartesi dünyayı sardı: Güvercin sinyali piyasaları rahatlattı

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,23, Almanya'da DAX 40 endeksi 0,09 artarken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,27, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,6 geriledi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, güne yükselişle başladı.

Asya borsalarında da BoJ Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida'nın piyasaların istikrarsız olması durumunda BoJ'un faiz artırımına gitmeyeceğine dair açıklamalarının ardından pozitif bir seyir izleniyor.

Uchida, yurt içindeki ve yurt dışındaki finansal ve sermaye piyasalarındaki gelişmelerin son derece oynak olması nedeniyle mevcut politika faiz oranıyla parasal genişlemeyi şimdilik sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Bu gelişmelerle yendeki değer kaybı da hızlandı. Dolar/yen paritesi bugün yüzde 2,3 artışla 147,5 seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti! Narin için kan donduran bir rapor daha Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak?