Kara Pazartesi dünyayı sardı: Güvercin sinyali piyasaları rahatlattı

Devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçları da yatırımcılar tarafından takip edilirken, Palantir Technologies'in hisseleri, şirketin yıllık gelir ve kar tahminlerini bu yıl ikinci kez artırması sonrası yüzde 10,4 değer kazandı.

Caterpillar'ın hisseleri, şirketin düzeltilmiş karında artış kaydedilmesinin ardından yüzde 3 yükseldi. Uber'in hisseleri de şirketin geliri ve karının ikinci çeyrekte beklentileri aşması sonrası yüzde 10,9 arttı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,76, S&P 500 endeksi yüzde 1,04 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,98 değer kazandı. ABD'de endeks vadeli kontratlar da güne yükselişle başladı.

Avrupa borsaları dün karışık seyirle kapanmasına karşın pazartesi günkü sert satış baskısının ardından enerji ve teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yükselişler dikkati çekti.

Avrupa'daki açıklanan verilerden karışık sinyaller gelmeye devam ediyor. Almanya'da fabrika siparişleri, haziranda otomotiv sektöründeki artışın etkisiyle aylık bazda yüzde 3,9 yükseldi.

Avro Bölgesi'nde perakende satışlar, haziranda bir önceki aya göre yüzde 0,3 geriledi.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Serkan Keskin ve Meriç Aral dünyaevine girdi! Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Acun ve Çağla balayı yerine bakın nereye gitti! Narin için kan donduran bir rapor daha Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak?