KANAL7'DE NELER OLUYOR?.. "YENİ DÜNYA İLETİŞİM A.Ş" İSMİ NEDEN DEĞİŞTİ?..

Kanal 7, kâğıt üzerinde yapılan bir değişiklikle başka bir şirkete aktarıldı. İşte Cumhuriyet'in ilginç haberi

Deniz Feneri derneğiyle birlikte Almanya temsilciliği "dolandırıcılık ve para aklama" şüphesiyle basılan Kanal 7, kâğıt üzerinde yapılan bir değişiklikle başka bir şirkete aktarıldı. Buna karşın Deniz Feneri hortumculuğunun Türkiye ayağı için baş sorumlu gösterilen Zekeriya Karaman, yeni şirkette de en yüksek paya sahip oldu.

Bünyesindeki Kanal 7 ve Radyo 7 ile uydu ve kablo ortamından yayın yapmak üzere kablolu televizyon, uydu televizyon ve uydu radyo yayın lisans ve izni olan, ayrıca RTÜK´e ulusal televizyon ve ulusal radyo lisans başvurusunda bulunan ve bu başvuruya dayanarak karasal yayın yapan "Yeni Dünya İletişim AŞ" şirket değişimi için bir süre önce RTÜK´e başvurdu. Şirket, üst kurul nezdinde sahip olduğu yayın lisans ve izinlerini "Hayat Görsel Yayıncılık AŞ"ye devretmek istediğini bildirdi.

Başvuruyu değerlendiren RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı, 26 Ocak 2009´da Kurul Başkanlığı´na gönderdiği yazıda, RTÜK Yasası´na göre kurulun yayın lisansı verdiği bir kuruluşun bu lisansı, yayın istasyonlarını ve şebekelerini, yine kurulun izniyle bir üçüncü kuruluşa devredebileceği bildirildi.

Daire Başkanı Yılmaz Kesmeci durumu bir yazıyla üst kurula sundu. Üst kurula sunulan yazı anında işleme konuldu ve geçen çarşamba yapılan toplantıda devir masaya yatırıldı.

Deniz Feneri davasında olayın Türkiye´deki baş sorumlusu olarak gösterilen Zekeriya Karaman, yeni şirkette yüzde 40´lık paya sahip olurken davada adı geçen İsmail Karahan ve Mustafa Çelik de yüzde 15´er hisse aldı. Yeni Dünya İletişim AŞ´nin hâkim ortakları yeni şirkette de değişmedi.

Söz konusu operasyonun Almanya´daki Deniz Feneri davası ile ilgili dosyanın Türkiye´ye gönderilmesinden önce yapılması dikkat çekti.

Cumhuriyet