KANAL 7'NİN "YOK" DEDİĞİ CEZANIN BELGESİ ORTAYA ÇIKTI!..RTÜK NE YAPACAK?

GAZETEPORT´un ele geçirdiği belgede yer alan RTÜK raporunda, Kanal 7´ye, 9 bin güne kadar para cezası verilmesi (900 bin liraya kadar) ve 3 aya kadar da gelir getirici yayın yapma yasağı getirilmesi isteniyor.

Çankaya eski Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'la ilgili olarak yayınladığı bir haber için, mahkeme kararı ile gelen tekzibi yayınlamayan ve bu nedenle para cezası verilmesi kararlaştırılan Kanal 7 yönetimi, "Haber doğru değildir ve maksatlıdır" açıklaması yaptı. İlk olarak GAZETEPORT´ta yayınlanan bu haberin belgesini yayınlıyoruz.

Kanal 7 tarafından yapılan açıklamada, "Dönemin Çankaya Belediye Başkanı'nın yapmış olduğu ve kamuoyunun da yakından bildiği bir ses bandının ortaya çıkması üzerine, bu haber Kanal 7 televizyonunda yayınlanmıştır. Bu haber üzerine içinde cevap ve düzeltme metni bulunmayan tekzip kararı kuruluşumuza tebliğ edilmiştir. Cevap ve düzeltme metninin kararla birlikte tarafımıza gönderilmediği zarf üzerindeki kayıtla da sabittir. Tarafımıza gönderilmemiş olan bir cevap ve düzeltme metnini yayınlamak teknik olarak imkansızdır. Ayrıca RTÜK´ten bu konuya ilişkin olarak tarafımıza gönderilmiş hiçbir yazı ve savunma istemi de olmamıştır. Kuruluşumuz hakkında bu konuya ilişkin verilmiş olan hiçbir ceza söz konusu değildir. Tamamen gerçeklerden uzak ve maksatlı bu haberin toplumu yanıltmaya yönelik olarak ortaya atıldığını kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.
İŞTE BELGE
Ancak GAZETEPORT´un elindeki belgede yer alan RTÜK raporunda, Kanal 7´ye, 9 bin güne kadar para cezası verilmesi (900 bin liraya kadar) ve 3 aya kadar da gelir getirici yayın yapma yasağı getirilmesi isteniyor.

GAZETEPORT sorumlu yayıncılık gereği, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı'nın 2 sayfalık raporunu yayınlıyor. Bu raporda Kanal 7´nin tekzibi yayınlamadığı için yasa gereği cezalandırılması gerektiği vurgulanıyor. Kanal 7´ye verilecek cezanın miktarı konusunda kuruluştan savunma alınması ise son RTÜK toplantısında kararlaştırıldı.