İyi Partili Koray Aydın, ‘beşli çete’yle görüştüğü iddialarını yalanladı: Alçakça bir iftira

İYİ Partili Koray Aydın, Beşli Çete olarak bilinen hükümete yakın şirketlerle görüştüğünü iddiasını reddetti, yargı yoluna başvuracağını söyledi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, kamuoyunda 'Beşli Çete' olarak anılan şirketlerle görüştüğü iddiasını yalanladı. Yazılı açıklama yapan Aydın, iddiaları "alçakça" olarak niteledi ve yargıya başvuracağını ifade etti.

Aydın açıklamasında "Karanlık odaklar tarafından, şahsımı ve İYİ Parti'yi karalamak amacıyla basın ve sosyal medyaya servis edilen "Beşli Çete" temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki iddialar, alçakça bir iftiradır ve gerçek dışıdır. Bu iftirayı atan ve yayanlar hakkında yargıda hesabı sorulacaktır" derken, söz konusu kavramı ilk kez İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ortaya attığını söyledi.

'HESAP SORULACAK'
Aydın, 'Beşli Çete'den 'hesap sorulacağını" vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

"İlgili şirketlerden "Beşli Çete" kavramını ilk kez ortaya atan ve Türk kamuoyuna mal eden İYİ Parti ve cesur liderimiz Sayın Meral Akşener'dir.
Türk milleti emin olsun, İYİ Parti iktidarında "Beşli Çete"den, ülkemizin kaynaklarını yağmalayanlardan ve yolsuzluk yapanlardan mutlaka hesap sorulacaktır.

"Beşli Çete" temsilcisi ile görüştüğüm yönündeki alçakça iftiraların tam da İYİ Parti'nin dayatmalara boyun eğmediği, cesurca bir dik duruş sergilediği ve kendi yolunu çizdiği bir zamanda gündeme getirilmesini, büyük Türk milletinin şaşmaz vicdanına ve takdirlerine sunuyorum."

Ne olmuştu?

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, Meral Akşener'in 'masadan kalkmasının' ardında "beşli çete" ile İYİ Parti arasında seçim sonrası için yapılan pazarlıkların olabileceğini öne sürdü. Söz konusu şirketlerin İYİ Parti ile masaya oturduğuna dair eylül ayında bir kulis yazısı yazdığını hatırlatan Yılmaz, Halk TV yayınında konuştu. Yılmaz, İYİ Partili Ümit Özlale'nin 4 Şubat'taki açıklamasını "Bu bir sinyaldi" diyerek hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Orada çok net bir şey var. Herkes aynı cümleleri kuruyor, herkes aynı yerden vuruyor. Neresi o vurdukları yer? Kemal Kılıçdaroğlu söz konusu olduğu zaman, 'seçilebilir aday'. Burada bir siyasi tasarım var, İYİ Parti bir siyasi tasarım içerisindeydi. Bunun bir anda çıkmış bir mesele olduğunu düşünmüyorum."

Yılmaz, Altılı Masa'nın çalışmaları sürerken, ülke açısından en önemli konunun ekonomi olduğunu vurguladı ve gelinen noktayı, 418 milyar dolarla ilişkilendirdi:

"Orada çok kritik bir şey vardı. Türkiye'nin temel meselesi ekonomiydi. Kılıçdaroğlu hem yoksulluk meselesinin altını çiziyordu, hem de yolsuzluk meselesinin altını çiziyordu. Ve bunu dozu yükselerek yapıyordu. En son dozu yükseltti ve '418 milyar doları ben alacağım' dedi. Bu tartışmaların dozunun yükseldiği, yani İYİ Parti'deki muhalif tavırların da daha da belirginleştiği süreç, tam da bu 418 milyar doların dile getirildiği süreçti."

Altılı Masa'nın iki yıldan kısa süre önce kurulma aşamasında olduğu dönemde, 'beşli çete'nin İYİ Parti'yle temas ettiğine dair kulis yazısı yazdığını hatırlatan Yılmaz, "Beşli çete İYİ Parti'yle temas etti. Görüştü. Bunu ben yazdım" diyerek şöyle devam etti: "Kiminle görüştüğünü, katını, dairesini odasını kimler hepsini biliyorum, aksini iddia edebilecek birisi varsa da, şahidi var."

Yılmaz, 30 Eylül 2021 tarihli yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kamu ihalecisi müteahhitler başta olmak üzere, iktidardan nemalanan kesimlerde seçim telaşı başladı. İYİ Parti’nin ‘A takımından’ bir milletvekiliyle, ‘iki ünlü’ müteahhidin ‘cezasızlık’ ve ‘güvence’ buluşması gerçekleşmiş.

İddianın sahibi, adı bende saklı MHP ve İYİ Parti cenahına yakın ‘namlı’ bir şahsiyet… Her iktidarla çalışma ‘kabiliyeti’ gösteren ve müteahhit camiasında ‘ağabey’ olarak anılan bir ismin, Nene Hatun Caddesi’ndeki ofisinde, geçtiğimiz cuma günü (24 Eylül 2021) İYİ Parti’yle temas sağladığı iddiası Ankara kulislerini hareketlendiriyor."