İşte İzmir Fuarı’nın ihale belgeleri… Robot Sophia’yla selfie bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yine itibardan ödün vermedi. 8 milyarlık vergi borcuna rağmen İzmir Fuarı’nda bol keseden harcamalar yaptı. Fuar konserlerine 30 milyon lira harcayan belediye, , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilse selfie çekilen Robot Sophia’ya 2 milyon 600 bin TL ödemiş.

MedyaRadar’ın haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı değişse de kaderi değişmiyor. Tunç Soyer’den koltuğu devralan Cemil Tugay, 29 Ağustos'ta başlayıp 9 Eylül'de son bulan İzmir Fuarı’na milyonlar harcadı. 8 milyara yakın vergi ve SGK borcu bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sadece konser organizasyonuna harcadığı para dudak uçuklattı. MedyaRadar, o ihalelerin belgelerini ele geçirdi..

ÇİM KONSERLERİNE 30 MİLYON!

Bu yıl 93’ncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yine birbirinden ünlü sanatçılar sahne aldı. Mahsun Kırmızıgül, Hande Yener, Haluk Levent, Hayko Cepkin ve Volkan Konak'ın sahne aldığı çim konserleri ihalesi ikiye bölündü. ‘Hizmet alımı’ usulüyle yapılan ihaleye İstanbul’dan Çizgim Ajans isimli firma davet edildi. ‘Çim Konserleri Organizasyon işi’ başlığıyla yapılan ihalenin sözleşme bedeli 21 milyon 300 bin lira oldu. Belediye, konserlere katılan sanatçılara ödenecek Kaşe için ise Festival Yayın Yapım isimli firmayla 9 milyon 100 bin TL’lik sözleşme imzaladı. Sözleşme imzalanan firma, Tunç Soyer döneminde de Tarkan, Kenan Doğulu ve Sertap Erener Konserlerini organize eden şirket olması dikkatlerden kaçmadı.

ROBOT SOPHIA’YA 2 MİLYON 600 BİN!

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından tasarlanan insansı robot Sophia’nın aldığı para da belli oldu. Açılış törenine ve resepsiyona katılan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile sahnede selfie çekilen, makas tutturulup kurdele kestirilen robot Sophia’ya milyonlar ödenmiş. ‘Hizmet alımı’ usulüyle yapılan ihalede, CULINA EVENT şirketiyle 2 milyon 647 bin TL’lik sözleşme yapıldı. Robot Sophia’ya ödenen para, çim konserlerinde sahne alan bazı sanatçıların aldığı kaşelerinin üç katı olması dikkatlerden kaçmadı.

DRONE GÖSTERİSİNE 4 MİLYON!

‘Zamanın Ötesine Geçiyoruz’ sloganıyla düzenlenen fuar, teknoloji alanında farklı deneyimler sunmayı hedeflendi. İşte bunun için de Cemil Tugay yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece bir ışık gösterisine 4 milyon TL harcadı. ‘İEF kapsamında drone gösterisi hizmet alım işi’ başlığıyla yapılan ihalede Cupngo Gıda isimli şirketle 4 milyon 198 bin TL’lik sözleşme yapıldı. Fuarda yapılan harcamalar bununla da sınırlı kalmadı. Transformens kostümleriyle açılışa renk katan maskotlara da 1 milyon 200 bin TL ödenmiş.