İstanbul dahil 21 il için sarı kodlu uyarı! Meteoroloji duyurdu yağmur fena vuracak

Meteoroloji'den son hava durumu tahmin raporu geldi. Raporda hava sıcaklıklarında düşüşün devam edeceği belirtilirken, 21 il sarı kodla uyarıldı. Öte yandan başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde sağanak yağışların devam edeceği bildirildi. Yağışların yarın 12.00 ila 18.00 saatlerinde kuvvetli olacağı ifade edildi. İşte bölge bölge, il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale dışında kalan tüm bölgelerimizin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kesimlerinde kuvvetli, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

21 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Yağışların, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Ankara ve Kırıkkale'nin güney, Erzurum'un batı kesimlerinde kuvvetli, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında iç kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Öte yandan Adana, Antalya, Bitlis, Denizli, Gaziantep, Hatay, Konya, Mardin, Siirt, Batman, Osmaniye, Afyonkarahisar, Bingöl, Burdur, Diyarbakır, Hakkari, Isparta, Kahramanmaraş, Muş, Trabzon ve Şırnak illeri sarı kodla uyarıldı.

İSTANBUL'DA YAĞIŞLAR SÜRECEK

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinin değerlendirmelerine yer verildi.

Bu akşam batı ilçelerinden başlayarak zamanla İstanbul'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtilen açıklamada, "Beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadesi kullanıldı.