İSLAMCI YAZARLARDA FETHULLAH GÜLEN KORKUSU!

Fehmi Koru'nun evinde ağırladığı gazeteciler Fethullah Gülen'in sözlerini tartıştı!

Hürriyet Yazarı Mehmet. Y. Yılmaz, Fethullah Gülen’in WSJ’ye verdiği demeci eleştiren gazetecilerin büyük bir paniğe kapıldıklarını iddia etti.

İşte Yılmaz’ın ’İslamcı yazarlarda Fethullah Hoca korkusu’ başlıklı yazısı:

FEHMİ Koru, geçtiğimiz pazar akşamı evinde gazetecileri ağırlamış. Taraf’ta Rasim Ozan Kütahyalı’nın yazdığına göre seçkin bir topluluk varmış, yemek yenilip, sohbet edilmiş. Meselenin bu kısmıyla ilgili değilim, afiyet olsun demekle yetinmeliyim.

Yemekte güncel konulardan biri olan “Fethullah Gülen’in WSJ demeci” de tartışılmış.
Kütahyalı, Fethullah Hoca’nın söylediklerinin yanlış olduğunu düşündüğünü belirttikten sonra şöyle yazıyor

“Bir yandan yazılmamak kaydıyla olan özel konuşmalarda birçok isim Gülen’e karşı burukluğunu belirtiyordu, bir kısmı şaşırmıştı. Burukluğunu ve sitemlerini anlatanların bir kısmı Gülen’den çok içten biçimde ‘Hocaefendi’ diye bahsetmeye devam ediyordu, çünkü Gülen’le manevi gönül bağları vardı. Öte yandan kimi isimler Gülen’i eleştirmeye çekindiklerini de ifade ettiler. ‘Eskiden böyle değildi, Gülen’e dair daha rahat yazılıyordu, şimdi herkes söyleyeceğini yutuyor’ dedi bir davetli. Buradaki ‘çekinti’ Türkiye’nin çıkarını düşünerek olan bir çekinti de değil, bildiğiniz korkuya benzer ‘Acaba başıma bir şey gelir mi?’ duygusuyla karışık bir çekintiydi bu. İslami kesim içinde bile Fethullah Gülen ve hareketine dair bu hisler yükselmeye başladıysa durum iyi değil demektir.”

Kütahyalı, bunu “ulusalcılar tarafından uydurulmuş şehir efsanelerinin etkisinde kalmaya” bağlıyor.

Ama yazıdan anlıyoruz ki bu konuda İslamcı gazetecilerin çoğunluğu gerçekten düşündüklerini yazamıyorlar. Kütahyalı “Karnından konuşmalar, içinden geçeni saklamalar artıyor” diye yazıyor.

Demek ki Fethullah Gülen’i eleştiren bir şeyler yazdığımızda bizlerin başına gelenler, yandaş arkadaşların da başına geliyormuş!