İNGİLİZ MEDYASINDA ÖNEMLİ GELİŞME! SKY TV, 7 KANALI KAÇA SATIN ALDI?

İngiliz Sky televizyonu, Virgin Media'ya (VM) ait Living, Livingit, Challenge, Challenge Jackpot, Bravo, Bravo 2 ve Virgin1 kanallarını satın aldı.

İngiliz Sky televizyonu, 160 milyon pound bedel ödeyerek Virgin Media’ya (VM) ait, Living, Livingit, Challenge, Challenge Jackpot, Bravo, Bravo 2 ve Virgin1 kanallarını satın aldı. Satın almayı gerçekleştiren anlaşma, Virgin markasının ruhsatlandırmasını içermiyor ve Sky önümüzdeki aylarda Virgin1 kanalının ismini değiştirmeyi planlıyor.

Satış, Virgin Media TV’nin marka ve pazarlama direktörü Jeff Dodds’un, Virgin Media’nın uluslararası iletişim direktörlüğüne getirilmesinden 2 ay sonra gerçekleşti. Virgin Media TV’nin pazarlama ekibinin geri kalanının, değişiklikten nasıl etkileneceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Sky, satın almayla ödemeli televizyon kanalları portföyünün genişleyeceğini ve halen televizyon hizmetlerine VM TV kanallarının dağıtımı için ödediği taşıma ücretlerini ortadan kaldıracağını belirtti.

Sky’ın Ceo’su Jeremy Darroch, “VMTV’nin kendilerine mevcut iş içeriklerinde, stratejik ve finansal faydalar sağlayacak çekici bir yatırım fırsatı olduğunu belirterek, ticari müzakereler aracılığıyla, büyüyen ücretli yayın evreninde, geniş bir dağıtım alanı yakalamayı başarmaktan memnun olduklarını söyledi.

Virgin Media’nın, Ceo’su Neil Berkett, anlaşma ile ilgili olarak “kanallarımızın satışı, önemli bir değer yarattı. Yeni ticari anlaşma ile birlikte müşterilerimize, çok yönlü yeni nesil entertainment uygulaması ile ilgili çok iyi bir içerik yelpazesi sunan Virgin Media’nın çok hızlı bağlantısından yararlanma stratejisine daha fazla odaklanabileceğiz” şeklinde görüş bildirdi.

www.medyaloji.net