İKİ YAZAR "RAMAZAN" YÜZÜNDEN AMERİKA'DA KAPIŞTI!..MİLLİYET YAZARI YALÇIN DOĞAN ANADOLU'YU ABD'YE ŞİKAYET EDİNCE, YENİ ŞAFAK YAZARI FEHMİ KORU NASIL TEPKİ GÖSTERDİ?..

Ertuğrul Özkök'ün "şeriat" tehlikesi iddiasının ardından,Yalçın Doğan da Washington'da "Anadolu'da, Ramazan sebebiyle marketlerde içki satılmıyor" dedi.Bu söz aynı toplantıda bulunan Fehmi Koru'yu çıldırttı...

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün önceki gün "Ufukta yeni bir darbe mi var" başlıklı köşesinde dile getirdiği "şeriat tehlikesi" ve "dini diktatörlük" iddialarını, yazının yayınladığı gün, Washington'da bir düşünce kuruluşunda düzenlenen toplantıda bu kez aynı gazetede köşe yazan Yalçın Doğan tarafından dillendirildi. Ramazan sebebiyle, Anadolu'daki marketlerde içki satılmadığını söyleyen Doğan'a cevap ise Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'dan geldi. Doğan'ın, günlük hayatın tehlikede olduğu iddiasına Koru, kimsenin hayatına müdahalenin sözkonusu olmadığını belirterek, "Kenarda, kıyıda kalmış ya da münferit diyebileceğimiz olaylar fazlasıyla abartılıyor" dedi.

TÜRKİYE MASAYA YATIRILDI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde harekete geçen düşünce kuruluşları, seçimler sonrası Türkiye'nin durumunu masaya yatırdılar. Washington'daki iki düşünce kuruluşu CSIS (Startejik ve Uluslararası Etüdler Merkezi) ile NDI (Ulusal Demokrasi Enstitüsü) ortaklaşa düzenledikleri, "Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden Sonra Türkiye (Turkey after the Parliamentary and Presidential Elections) başlıklı panelde, Türkiye'de ortaya çıkan siyasi ve ekonomik durumu masaya yatırdılar. NDI Avrasya Programı Başkanı Nelson Ledsky'nin yönettiği siyasi durum başlıklı panelde Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan ve Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Murat Yetkin, sunumlarını yaptıktan sonra dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdılar. CSIS'in Türkiye Programı Başkanı Bülent Alirıza'nın yönettiği ekonomik durum başlıklı bölümde ise Merkez Bankası eski Başkanı ve Türkiye Ekonomik ve Politik Araştırmalar Vakfı (TEPAV) ile Ekonomik İstikrar Enstitüsü direktörü olan Süreyya Serdengeçti ve TEPAV İcra Direktörü Güven Sak, ekonomik durum konusunda bilgi verdiler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da toplantının açılışında konuştu.

"İÇKİ SATILMIYOR"

Hürriyet yazarı Yalçın Doğan ilginç iddialarda bulundu. Türkiye'de günlük yaşamın ve laikliğin tehlike altında olduğunu söyleyen Doğan, özellikle Ramazan ayı sebebiyle Anadolu'daki marketlerde içki satılmadığını, yaşam tarzına müdahalenin sözkonusu olduğunu savundu. Özel yaşamın tehdit altında olduğunu söyleyen Doğan, Anadolu'da gündüzleri açık lokanta bulmanın da mümkün olmadığını ileri sürdü.

ABARTILI İDDİALAR

Bir dinleyiciden gelen Türkiye'de alkol yasağı ve kadınların gelecek endişesi sorusu eşliğinde Doğan'a cevap veren Fehmi Koru ise, bir gazetenin Ramazan dolayısıyla Anadolu'ya muhabir gönderdiğini, içki satılmadığı, lokantaların açık olmadığı gibi iddiaların verilen haberlerle havada kaldığını söyledi. Koru, "Hatta içki servisi yapan lokantalar bile açık. Ancak içkili bazı lokantalar Ramazan'a duydukları saygı gereği gündüzleri kapatıyorlar. Kapılarına iftardan sonra açığız levhası asıyorlar. Bazı kenarda kıyıda kalmış olaylar birileri tarafından yersiz bir şekilde abartılıyor" diye konuştu.

Parris: Türk dış politikasının lideri kim olacak?

Türkiye ile ilgili yapılan hemen hemen tüm toplantılara katılan ve konuşmacılar sorular yönelten ABD'nin eski Ankara Büyükelçi-leri'nden Mark Parris, dün de CSIS'te yapılan toplantıya katılarak panelistlere soru yöneltti. Parris'in, "Türk dış politikasını yürütülmesine bundan sonra kim liderlik yapacak?" sorusuna Murat Yetkin, tek bir cümle ile "Başbakan Recep Ta