HÜSEYİN ÜZMEZ'E REKOR CEZA İSTEMİ!.. CUMHURİYET SAVCISI KAÇ YIL CEZA İSTEDİ?

BURSA´da 14 yaşındaki B.Ç.´ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargılanan Hüseyin Üzmez için savcı kaç yıl istedi?

BURSA´da 14 yaşındaki B.Ç.´ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargılanan Hüseyin Üzmez için savcı 30 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme, Üzmez'in tutuklunun halininin devamına karar verdi.


Bursa´da geçen yıl 25 Nisan günü B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp bir gün sonra tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, 186 gün Bursa E Tipi Cezaevi´nde kaldıktan sonra, İstanbul Adli Tıp Kurulu 6'ncı İhtisas Dairesi´nin B.Ç.´nin yaşanan olaylardan dolayı ruh sağlığının bozulmadığını raporu sonucu 28 Ekim 2008'de tahliye edildi.


B.Ç.´nin avukatlarının itirazı üzerine Yalova Ağır Ceza Mahkemesi´nin verdiği karar sonucu hakkında hürriyeti tahdit suçundan da dava açılan Üzmez, B.Ç.´ye verilen raporun `yok´ kabul edilip İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu´nun bu kez oy çokluğu ile mağdur olan çocuğun ruh sağlığının bozulduğunu bildiren raporu vermesi sonucu tutuklandı. Geçen salı günü tutuksuz olarak Bursa Adliyesi´ne gelen Üzmez mahkeme heyeti tarafından tutuklanıp 260 gün aradan sonra tekrar cezaevine gönderilmişti.


8'İNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI


Bursa E Tipi Cezaevi´nde kalan Hüseyin Üzmez, bu sabah cezaevine ait araç ile saat 09.30´da mahkemeleri olan diğer tutuklu sanıklarla birlikte elleri kelepçeli olarak Bursa Adliyesi´ne getirildi. Takım elbise giyip şapkasını takan Üzmez´in elindeki içerisinde su ve ilaçlarının bulunduğu poşet dikkat çekti. Üzmez kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Gelin konuşacağım. Gelin konuşacağım" diye seslendi.


30 YIL İSTENDİ


Saat 14.00'te başlayan duruşma yaklaşık 1.5 saat sürdü. Savcı, daha önce 'cinsel istismar' ve 'hürriyeti tahdit' suçundan 25 yıl hapis cezası istenen Üzmez'in, B.Ç.'ye hem Mudanya'da hem de İstanbul'da 'cinsel istismar' suçunu işlediğini belirterek, 15'er yıldan toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Karara kalan davada savcı hem tutuklu sanık Üzmez, hem de tutuksuz yargılanan Livaze Ç.'nin 'hürriyeti tahdit' suçundan beraatlerini talep etti.


Hüseyin Üzmez'in tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.