''HÜRRİYET'TEN İSTİFASI YETMEZ, BASIN KONSEYİ'NDEN DE İSTİFA ETMELİ!''

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Hürriyet başyazarı Oktay Ekşi'nin hükümet aleyhinde hakaret dolu bir yazı kaleme almasından sonra istifasını değerlendirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Atlantik Eğitim Kurumları Mezunlar Derneği'nin açılış törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi'nin görevinden istifa ettiğini anımsatması üzerine Arınç, ''Ben daha zor, daha önemli bir şey soracaksınız diye çok heyecanlanmıştım'' cevabını verdi.

Arınç, Ekşi'nin başyazarlıktan istifa ettiğini duyduğunu belirterek, ''Bu kendi takdirleridir. Gazete ile aralarında herhangi bir ilişki olduysa bunu da bilmiyorum. Ancak son yazısı fevkalade çirkin bir yazıydı'' değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü resepsiyonda yazıyla ilişkili eleştirilerini dile getirdiğini, Ekşi'nin de bugünkü yazısında özür dileyen ifadeler kullandığını kaydeden Arınç, yazıdaki çirkin ifadelerin hemen unutulacak ifadeler olmadığını söyledi.

Arınç, ''Bu istifa yeterli değil, Sayın Ekşi Basın Konseyi ve Ahlak Konseyi'nin de başkanlığını yapıyor. Ben önce oradan istifa etmesini bekliyorum. Sanırım başyazarlıktan istifa etti. Sayın Ekşi'nin, Basın Konseyi başkanlığından istifa etmesini daha uygun buluyorum, şık olan budur'' dedi.