Hürriyet'te tenkisat depremi! Hangi ödüllü iki gazetecinin görevine son verildi? (Medyaradar/Özel)

Hürriyet Gazetesi'nde dünden itibaren başlayan tenkisat tüm hızıyla sürüyor.

Hürriyet Gazetesi'ni yeni bir tenkisat dalgası vurdu.

Gazetenin reklam gelirlerinin yetersizliği nedeniyle yaşanan ekonomik krizden çıkmak amacıyla küçülme operasyonu başlatıldığı belirtiliyor.

Hürriyet köşe yazarı Yalçın Doğan'ın ardından bu kez yaklaşık 28 yıldır gazetede görev alan Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı ile 26 yıldır gazetede hukuk muhabiri olarak görev yapan ve ses getiren haberlere imza atan Ali Dağlar'ın da çıkışı verildi.

Faruk Balıkçı kimdir?

1961'de Diyarbakır'da doğan Faruk Balıkçı, 1983 yılında Anadolu Ajansı'nda gazeteciliğe başladı, kısa süre sonra Milliyet gazetesine geçti. 1987'de Hürriyet gazetesi Diyarbakır bürosunda çalışmaya başladı.

2004 yılında "Ölümün İki Yakasında" adlıkitabı yayımlandı. Üç kez Musa Anter, üç kez Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve bir kez de Metin Göktepe Yılın Başarılı Gazetecisi ödüllerini aldı.

1981-1985 yılları arasında Diyarbakır Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi'nde PKK davalarını takip etti. 1991 yılında Irak sınırını kaçak geçerek bir süre Körfez Savaşı'nı izledi.

2004 yılında Irak savaşını 4 ay boyunca cephede takip etti.1993 yılında Cizre'de Newroz kutlamalarını izlerken, fiili sokağa çıkma yasağının olduğu sırada birlikte beyaz bayrak taşıdığı Sabah gazetesinden meslektaşı İzzet Kezer açılan ateş sonucu yanı başında öldürüldü.

1996 yılında PKK'nın Zap kampında kaçırılan 7 asker ile görüştü. Bu görüşmenin ardından oluşturulan heyetin temaslarıyla askerler bırakıldı. Mesud Barzani, Celal Talabani ile de söyleşiler yapan ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı da üstlenen Balıkçı, evli ve 2 çocuk babası.

Ali Dağlar kimdir?

Hürriyet’in emektarlarından olan Ali Dağlar Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu, aynı okulda yüksek lisansını yaptı. 26 yıldır Hürriyet gazetesinde uzman yargı muhabiri olarak görevini sürdürüyordu. Son olarak TGC Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde Bir cümle silindi, zehir şehre indi haberiyle övgüye değer bulundu. Rahip Cinayetleri, Ordunun Dayanılmaz Ağırlığı,Basının Dayanılmaz Hafifliği(Türkiye'de Asker İktidarı ve Basın) ve Operasyon Adı, AĞA 01, İsmailağa Cemaati’nden Fethullah Gülen Cemaati’ne bir davanın perde arkası" isimli üç kitabı bulunuyor.