HÜLYA AVŞAR BELGESELCİ OLDU! HANGİ PROGRAMLA EKRANA ÇIKACAK? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Hülya Avşar, TRT TÜRK'de bugün yayınlanacak olan hangi çok özel bir programla ekrana çıkacak?

Türk sinemasının efsane starı Cahide Sonku’yu, ‘Hayalleri ve Korkularıyla Yüzleşerek’ anlatan Hülya Avşar, bugün çok özel bir programla ekranda.

HÜLYA AVŞAR’DAN BELGESEL TADI...


TRT TÜRK, ‘Şehirler ve Yüzler’ adlı yeni programın ilk bölümünü Hülya AVŞAR’a ayırdı. Yeşilçam’ın ilk kadın yönetmeni ve ilk star oyuncusu ünvanlarının sahibi ‘efsane’ Cahide SONKU’yu Beyoğlu’nun büyülü dünyasında anlatan Hülya AVŞAR, kamera karşısında özel anlar yaşadı. ‘Hayatın farklı yüzlerini’ 65 yıllık ömrüne sığdıran, zenginliği ve yoksulluğu ‘dibine’ kadar yaşamış bir efsaneyi anlatmak için yalnız bilgisi değil, ‘tüm aklı ve ruhuyla’ konuştu Hülya AVŞAR. SONKU’nun dünya hallerini anlatan cümleler ağzından dökülürken, kendi hayalleri ve korkularıyla yüzleşti. An geldi, gözyaşlarına hakim olamadı. Cahide SONKU’nun ihtişamdan sefalete dönüşen hayatını anlatırken, kendi yaşamında ‘bilinmeyenlere’ daldı, ‘anlatılmamış’ anıların kapısını araladı...

Hülya AVŞAR, ‘Şehirler ve Yüzler’ programında izleyicinin karşısına bambaşka bir yüz ve adeta çıplak bir ruhla çıkıyor. Cahide SERAP’tan Cahide SONKU’ya uzanan efsane bir yaşam yolculuğunu kendi dünyasından bakarak anlatıyor.

AVŞAR Kızı’nın CAHİDE’si, 24 Ocak 2012 Salı akşamı (bugün) saat 22.40’da TRT TÜRK’te yayınlanacak.
Yapımcılığını İrep ve Ersin ÇAKIR’ın VİRA Medya olarak üstlendiği Şehirler ve Yüzler programının yönetmeni N. Cem HAMULOĞLU.

MEDYARADAR/ÖZEL