HRANT'IN ARKADAŞLARI BU KEZ NEDİM ŞENER VE AHMET ŞIK İÇİN YÜRÜDÜ!

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam bugün ediliyor.

Davayı, Paris Barosu’ndan bir hukukçu delegasyonu da izliyor. Hrant Dink’in arkadaşları bu sabah 10.00’da Dolmabahçe’de biraraya gelerek Beşiktaş’taki Adliye’ye kadar yürüdü.

“Hrant İçin Adalet İçin” internet sitesinde yayınladıkları açıklamada “Hrant’ın gerçek katilleri onları saklayan ve koruyan resmi örtünün altından çıkarılıp teşhir edilene kadar ayaktayız, sokaktayız. Sizi de Dink ailesi ve Hrant’ın arkadaşlarının yanında, adalet mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.” diyen grubun ellerinde tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın sansürlenen kitabı “İmam’ın Ordusu”nun temsili kopyaları da vardı.

Dink Ailesi avukatlarının bu duruşmada, 19 Ocak 2007’de işlenen cinayetle ilgili Akbank kamera görüntülerinin silinip silinmediğini veya geri kazandırılıp kazandırılamayacağını ortaya koyamayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) raporuyla ilgili taleplerini dile getirmeleri bekleniyor.

Avukat Fethiye Çetin, son aylarda Ankara’da dinlenen kimi tanıkların beyanlarıyla ilgili mahkemeden bazı isteklerinin olacağını ifade etti. Ayrıca, bugünkü duruşmada da bazı tanıkların dinlenmesi bekleniyor.

Yürüyüş esnasında Bandista topluluğunun Hrant Dink için bestelediği parça da hep bir ağızdan seslendirildi.