Hollandalı dev şirket Türkiye'den çıkıyor

11 ülkede faaliyet gösteren ve 2009'da Türkiye pazarına giren sigorta şirketi NN Group Türkiye'den çıkma kararı aldı. Şirket Türkiye'deki faaliyetlerini Zurich Türkiye'ye satmak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.

11 ülkede faaliyet gösteren ve 2009'da Türkiye pazarına giren sigorta şirketi Hollanda merkezli NN Group, Türkiye operasyonlarını Zurich Türkiye'ye satacağını açıkladı.

NN Group'un resmi internet sitesinde yer alan duyuruda NN International Insurance CEO’su Frank Eijsink'in açıklamalarına da yer verildi.

Eijsink açıklamasında "'Türkiye operasyonlarımızı satma kararı, kapsamlı bir sürecin sonucudur. Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, Türkiye'deki faaliyetlerimizin elden çıkarılmasının yerel müşterilerimiz, çalışanlarımız ve diğer paydaşlarımız için en iyisi olacağı sonucuna vardık" dedi.

Açıklamada, "İşlem, düzenleyici kurumların ve Rekabet Kurulu'nun onaylarına tabidir ve işlemlerin nihai olarak 2025'in ilk çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca açıklamada NN Group’un Türkiye iştirakı NN Hayat ve Emeklilik’in grup faaliyet sonuçlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

NN Group, ana faaliyeti Hollanda'da olmak üzere 18 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu ülkeler arasında Avrupa ülkeleri ile Japonya bulunuyor.

NN, 2009 yılından bu yana Türkiye'de emeklilik, hayat sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri sunuyordu.

Şirketin toplam 12 bin çalışanı bulunurken, 2023 faaliyet raporuna göre Türkiye'de toplam 203 çalışanı ve 406 bin müşterisi bulunuyordu.

NN Hayat ve Emeklilik 2023 Ocak ayında otomatik katılım portföyünü Fiba Emeklilik’e devretmişti.