''HIYAR MISIN SEN? UTANMIYOR MUSUN?'' MÜJDE AR'I ÇILDIRTAN TACİZ!

Müjde Ar aniden yerinden kalktı yanındaki adama bağırmaya başladı, yetmedi ardından tokadı bastı.

Ankara Barosu’nun şiddet mağduru kadın ve çocuklara yönelik başlattığı projede, şiddet gören kadınlar "444 43 06" numaralı "Gelincik Hattı"nı arayarak yardım alabilecek.

Proje kapsamında, Ankara Barosu avukatları şiddet mağduru kadınların avukatlığını yapacak; mağdurların barınma ihtiyaçları giderilecek, ayrıca psikolojik desteğin yanı sıra meslek edindirmeye yönelik faaliyetler düzenlenecek.

Ankara Barosu fizyolojik, psikolojik, sosyolojik tacize uğrayan kadın davalarına müdahil olacak ve gözlemci olarak katılacak. Ayşe Paşalı cinayeti gibi olayların bir daha yaşanmaması için "Unutmadık, unutturmayacağız" sloganlarıyla söz konusu davaların takipçisi olunacak, kadın davaları gündemde tutularak yürütme üzerinde baskı kurulacak.

"MÜJDE AR, TACİZ TİPLEMESİYLE SAHNEDE"

Cer Modern’de düzenlenen toplantıda konuşmalar sırasında Müjde Ar da tacize uğramış bir kadın tiplemesiyle sahneye çıktı.

Proje hakkında bilgi verilirken izleyiciler arasında oturan ünlü oyuncu Müjde Ar, birden ’Yeter’ diye bağırdı ve yanındaki erkeğin kendisini taciz ettiğini söyleyerek tokat attı. Ayağa kalkan ve bağırmaya devam eden Ar, "Terbiyesiz. Nereden buldun bu cesareti. Dekolte giydim diye mi? Utanmıyor musun? Yaşına başına bakmıyor, çocuğum yerinde. Önce dizini hafiften dayadı. Kazadır dedim, aldırmadım. Sonra biraz daha dayadı. Ondan sonra sürtünme mürtünme derken eli hafiften bacağımı yoklamaya başladı. Çocuğum benden bir cevap yok, onu da mı anlamıyorsun? Hıyar mısın sen?" diye bağırdı.

Ar, toplumda eğitimli eğitimsiz ayrımı yapılmadan kadınların şiddete maruz kaldığını anlatarak konuşmaların yapıldığı masadaki yerini aldı.

"Kadının her türlü şiddete maruz kaldığı" yönündeki söylemlerin toplumun her kesiminde sık sık dile getirildiğine işaret eden sanatçı Ar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acaba suçlu kim? Asıl suç, yapanı cezalandırmayan sistemde değil mi? Asıl suç, Fatmagül’ün şişme bebeğini satan anlayışta hiç mi değil. Asıl suç erkeği değil de dekolteyi suçlayan akademisyende hiç mi değil? Asıl suç erkeği yücelten, kadına ’sus’ diyen, ’erkek o yapacak canım’ diyen kadında değil mi? Artık yeter. Yıllardır korkutulduğumuz için susuyoruz. Artık susmuyoruz, korkmuyoruz korkmayacağız. İçimizden geldiği gibi çığlık atıp hayatımızı yeniden kazanacağız. Baskıya, tacize boyun eğmeyeceğiz. Kadının kaderini değiştireceğiz.Bu projenin içinde bulunmaktan çok mutluyum" diye konuştu.