HİÇBİR MEDYA PATRONU KAMU İHALESİNE GİREMEYECEK! KILIÇDAROĞLU SEÇİM VAATLERİNİ AÇIKLADI!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde hiçbir medya patronu hiçbir kamu ihalesine giremeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasınca Sheraton Otelde düzenlenen 13. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, seçim vaatlerini açıkladı.

Konuşmasında medyayı da eleştiren Kılıçdaroğlu, medyanın halkın gözü, kulağı olması gerektiğini ancak bazı medya kuruluşlarının iktidarın gözü, kulağı haline geldiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Öyle medya var ki iktidarın sesi, gözü, kulağı olmuş. İktidar ne derse manşet. Muhalefet? 'Nasıl içini karıştırırız muhalefetin? Nasıl eleştirebiliriz? Nasıl başlıklar atabiliriz ki şu muhalefeti sindirelim?' Ve bunların köşe yazarları da 'şu muhalefet keşke böyle yapsa'... Onların akıllarına ihtiyacımız yok. Onlar objektif olsunlar, tutarlı eleştiri yapsınlar, halkı aldatmasınlar, doğruları söylesinler bize yeter. Gazetelerde üçüncü sayfa haberleri manşetlere çıkıyorsa bilin ki o ülkede bir sorun var. Eğer bir ülkede 58 gazeteci hapisteyse bilin ki o ülkede bir sorun var. Eğer bir ülkede Başbakan gidip hapisteki gazetecilerle ilgili olarak batılı bir ülkede, bir parlamentoda sorulara muhatap oluyorsa o ülkede bir sorun var. Bunları, düşüncenin önündeki engelleri kaldıracağız.

Medya özgür olacak. Hiçbir medya patronu doğrudan ya da dolaylı hiçbir kamu ihalesine giremeyecek. Tüm medya çalışanları sendikalı olacak. Biz özgür ve bağımsız bir medya istiyoruz. Özgür ve bağımsız bir medya olduğunda doğru haber alma hakkı kendiliğinden oluşur.''