"HER KUŞUN ETİ YENMEZ"!..EMİN ÇÖLAŞAN İKİNCİ KİTABINI YAZDI?..KİTAPTA NELER VAR?..
Çölaşan, kendi deyimiyle "Doğan ve kalfası Ertuğrul'u" anlattı. Çölaşan'ın kitabından son bir not: Her kuşun eti yenmez...
Gazeteci-yazar Emin Çölaşan, `'Kovulduk ey halkım, unutma bizi'' adlı kitabının ardından şimdi de, `'Her Kuşun Eti Yenmez'' adını verdiği yeni bir kitap daha yazdı. Çölaşan, yeni kitabında işsiz kaldığı süreci anlatıyor.
Hürriyet Gazetesi'nde 22 yıl çalıştıktan sonra işine son verilen ve bu süreci `'Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi'' adı ile kitaplaştıran gazeteci-yazar Emin Çölaşan, ikinci bir kitap daha yazdı. Halen baskı aşamasında olan ve bir hafta sonra piyasaya verilmesi beklenen yeni kitabına `'Her Kuşun Eti Yenmez'' adını veren Çölaşan, işsiz kaldığı bir yıllık süreçte yaşadıklarını anlatıyor.
Çölaşan, Gazeteport'a yaptığı açıklamada "Kitabımda, 14 Ağustos 2007 günü Hürriyet'ten kovulmamın ardından, işsiz bir gazeteci olarak yaşadığım olayları, vefasızlıkları, hüzün ve sevinçlerimi anlattım. Bir yıldır işsizim ama unutulmadığımı gördüm. Bu mutluluğu yazdım. Başbakan ile Doğan grubu arasında yaşanan son kavga ile de, kovulmamın asıl nedeninin ve haklılığımın nasıl ortaya çıktığını belgeledim" dedi.
MEDYA PATRONLARI VE 'BAY PATRON'
Çölaşan 269 sayfalık yeni kitabında, işsiz kaldığı dönemde kendisine gelen iş tekliflerine de yer veriyor. Bilgi Yayınevi'nden piyasaya çıkacak olan kitapta, medya patronları Aydın Doğan, Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet, Ahmet Çalık ve Cem Uzan ile ilgili ilginç detaylar da bulunuyor.
Yeni kitabında Aydın Doğan'dan 'Bay Patron' adıyla bahseden Çölaşan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile ilgili detaylara da yer verdi. Aydın Doğan ile Özkök ilişkisini, Doğan'ın kızlarının konumlarını da anlatan Çölaşan, Aydın Doğan'ın dünü ve bugününü aktararak `' İki Aydın Doğan arasındaki farkları'' da analiz ediyor. Çölaşan kitabında `'Benim olayım, Aydın Doğan ve kalfası Ertuğrul'a gösterdi ki, her kuşun eti yenmez'' diye yazdı.
`'GÖZLERİM DOLDU''
Çölaşan, Ertuğrul Özkök'ün 22 Temmuz 2007 seçimlerinden hemen sonra yazdığı bir yazıyı da kitabına aldı ve `'Bu yazıyı okuyunca kovulacağımı anladım'' diyerek gözlemlerine de yer verdi. Çölaşan, kovulduktan sonra yaşadığı vefasızlıklara da değinerek, bir zamanlar kendisine övgü düzen bazı isimlerin, bugün ne tür ilişkiler içinde olduklarını açıkladı.
Kitapta Sabah gazetesinin ihale süreci ve iktidarın güdümüne nasıl girdiği de anlatılıyor. İşsiz kaldığı dönemde kimi zaman gözlerinin dolduğunu da çeşitli olaylardan örnekler vererek aktaran Çölaşan, Ergenekon soruşturmasına da değiniyor ve kendi telefonunun da dinlendiğini belirtiyor.
RESMEN CİNER'DE
Çölaşan kitabında Turgay Ciner'in 2009 yılı başında çıkarmayı planladığı yeni gazetede çalışmak için sözleşme imzaladığını da vurgulayarak, Ciner ile tanışmasını ve bu tanışmaya aracılık eden ünlü isimleri de açıkladı. Cumhuriyet Gazetesi'nden kendisine gelen `'Bizde çalış'' teklifini reddetme nedenlerine de ilk kez bu kitabında yer verdi.
Çölaşan kitabında gazeteciler İlhan Selçuk, Serdar Turgut, Yavuz Semerci, Fatih Altaylı, Bekir Coşkun, Yavuz Donat, Oktay Ekşi, Nazlı Ilıcak, Mustafa Balbay, Bilal Çetin, Emin Özgönül, Saygı Öztürk, Talat Atilla, Kadir Çelik, Hakan Akpınar, Fehmi Koru, Fatih Çekirge ve Tuncay Özkan ile ilgili bazı olaylara ve anekdotlara da yer veriyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili çok ilginç bir anısını da aktarıyor.