HDP'den Takvim ve Akşam'a "tavsiyeli" yalanlama!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya’da konuşma yaptığı salonda Türk bayrağı olmadığını ileri süren Akşam ve Takvim’e yalanlama geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Almanya’da konuşma yaptığı salonda Türk bayrağı olmadığını ileri süren Akşam ve Takvim’e yalanlama geldi. Açıklamada "basın ahlak ilkelerini okusunlar" tavsiyesi de yeraldı.

HDP, bugün muhtarlara hitaben konuşurken aynı iddiayı dile getiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da yalanlamış oldu.

‘Operasyon merkezi gibiler’

Demirtaş’ın Hamburg’da konuşma yaptığı spor salonunda Türk bayrağının yanı sıra tüm milletlerin bayraklarının yer aldığı belirtilen yazılı açıklamada, hükümete yakın yayınlarıyla bilinen gazetelerin ”Saray’a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi’ çalıştıkları kaydedildi.

Bugünkü manşetlerinde Demirtaş’ı hedef alan Akşam ve Takvim, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yaptığı salona Türk bayrağını astırmadığını ileri sürmüş, Takvim bir adım daha ileri giderek, “Selo, Avrupa’ya kaçtı. Şimdiye kadar adını bile duymadığımız bazı ülkelerin bayrakları altında ‘Kürtlere Özgürlük’ nutukları attı. Konuştuğu salona sadece Türk bayrağı astırmadı” ifadelerine yer vermişti.

‘Türk bayrağı vardı’

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç’un parti adına yaptığı yazılı açıklamada, her iki gazetenin de iddiası yalanlanırken, “Saray’a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi çalışan medya grubundaki Akşam ve Takvim gazeteleri bugün attıkları manşetlerle yalanlarını sürdürmekte ısrar ediyorlar” denildi.

Akşam ve Takvim’in Demirtaş’ı hedef göstermeye devam ettiği, nefret dili kullanarak yeni bir provokasyon dalgasının başlamasını arzuladığını öne süren Oluç, bayrak iddiasına ilişkin ise, “Söz konusu yalanlarda Sayın Demirtaş’ın konuşma yaptığı salonda pek çok bayrak olmasına rağmen Türkiye bayrağı olmadığı iddia edilmektedir. Salon, uluslararası etkinliklerin yapıldığı bir spor salonudur ve bu nedenle Türkiye bayrağı da olmak üzere tüm bayraklar salonun demirbaşı olarak önceden asılı durumdadır” denildi.

Davutoğlu örneği

Oluç, HDP’nin ‘Türkiye’nin ortak değerleri’ne ve diğer devletlerin ve halkların benimsediği bayraklara karşı bir tutum içinde olmadığını belirterek, sözü Başbakan Ahmet Davutoğlu’na getirdi.

Açıklamada, şu örnek verildi: “AKP’nin yalan medyası, Türkiye halklarının ortak değeri olan bayrağa gerçekten önem veriyorsa, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun İran Cumhurbaşkanı Sayın Hasan Ruhani ile BM’deki görüşmesi esnasında, basına da yansıyan fotoğraflarda görüldüğü üzere, masada İran bayrağı olmasına rağmen ülkemizin bayrağının olmamasını sorgulamalı ve manşetlerine taşımalıdır. AKP medyasının Davutoğlu’nun diplomatik zaafiyetini Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’a ve partimize saldırarak örtmeye çalışması ucuz bir yöntem olduğu gibi gazeteciliğe de hakarettir.”

‘Basın ilkelerini okusunlar’

Açıklama, “Kamuoyunu, AKP’nin yalan medyasının Saray’dan aldığı talimatlarla yürüttüğü psikolojik savaşa karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kendilerine de basın ahlak ilkelerini okumalarını salık veriyoruz” ifadeleriyle son buldu.

Erdoğan da dile getirdi

HDP, açıklamasıyla, Erdoğan’ı da yalanlamış oldu. Zira söz konusu iki gazetenin iddiasını bugün ‘Ak Saray’da muhtarlarla buluşmasından Erdoğan da dile getirdi. Erdoğan, “Hamburg’daki toplantıda Trinidad’ın bayrağı asılı, Japonya’nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok” diye konuştu.