HANGİ ŞİRKET KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİ İSTANBUL TOPLANTISI İLETİŞİM SPONSORU OLDU?

Tüm Dünya ve Türkiye için büyük önemi olan Küresel İlkeler Sözleşmesi İstanbul Toplantısı 9-10 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacak.

9 - 10 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul Sabancı Center´da gerçekleşmesi planlanan Küresel İlkeler Sözleşmesi 7. Olağan Yerel Ağlar Toplantısı´na destekler gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi´ne imza atan ilk iletişim ajansı olma özelliğine sahip Bersay İletişim Danışmanlığı, tüm Dünya ve Türkiye için büyük önem arz eden toplantının iletişim sponsoru oldu.



Bersay´dan toplantıya tam destek


İki gün sürecek toplantının iletişim sponsoru olan Bersay Genel Müdürü Aylin Taşkıner, sponsorluğa dair görüşlerini şöyle ifade etti: "Sözleşme, İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre ve Yolsuzlukla Mücadele olmak üzere 4 ana başlık altında, 10 temel evrensel ilkeden oluşuyor. Bu sözleşmeye imza atan ve sözleşmenin gereklerini yerine getirmeyi başaran bir şirket olarak Küresel İlkeler Sözleşmesi 7. Olağan Yerel Ağlar Toplantısı´na iletişim sponsoru olarak destek vermekten gurur duyuyoruz"


Dünya CEO´ları İstanbul´da toplanıyor


İstanbul Sabancı Center´da 9 - 10 Haziran 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Küresel İlkeler Sözleşmesi 7. Olağan Yerel Ağlar Toplantısı´na çeşitli ülkelerin ticaret bakanları ve uluslararası şirketlerin CEO´larının katılması bekleniyor.
İki gün boyunca sürecek olan forum sırasında, Küresel İlkeler Sözleşmesi´nin özel sektörden daha çok şirketin desteğiyle daha fazla sayıda ülkede teşvik edilmesine yönelik konular tartışılacak. Forum sonucunda Küresel İlkeler Sözleşmesi´nin yaygınlaşması amacıyla yapılacak çalışmalar belirlenecek.


Küresel İlkeler Sözleşmesi Hakkında:


BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıdır. Vizyonu, "Sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" olan Sözleşme´ye taraf olmak tamamen gönüllülük esasına dayanıyor.
Türkiye´de Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi adı altında işleyen Global Compact, eski Birleşmiş Milletler Sekreteri Kofi Annan´ın başlattığı bir girişimdir. Dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 90´ının özel sektör tarafından yönetildiği günümüzde, özel sektörün sürdürülebilir kalkınma yolunda atacağı adımların öneminden yola çıkılarak hazırlanan bir sistem olan Global Compact, iş dünyasının sivil toplum kuruluşları ve yerel otoritelerle işbirliğine giderek, yerel kalkınmayı tetikleyecek projeleri hayata geçirmesini amaçlar. Küresel İlkeler Sözleşmesi on maddeden oluşmaktadır. Bu on ilke insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konu başlıkları altındadır.