Hangi gazetenin hedefinde Atatürk var? "Bir gecede cahil bırakıldık"

Doğruhaber gazetesi 'Harf Devrimi' üzerinden Atatürk'ü hedef aldı.

Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleştirilen en önemli devrimlerden biri olan "Harf Devrimi", 1 Kasım 1928’de TBMM’de 1352 numaralı kanun ile gerçekleştirildi. Bu kanun, 3 Kasım 1928’de ise yürürlüğe girdi.

​"doğruhaber" ise Harf Devrimi üzerinden Atatürk'ü hedef aldı.

"Bir gecede cahil bırakıldık" savunması yapan gazete, "1 Kasım 1928 yılında harf devrimi ilan edilip Kur’an alfabesi olan Arapça kaldırılarak yerine Latin harfleri kabul edildi. 1353 sayılı Türk harflerinin kabul ve tatbiki hakkında kanun kabul edilerek, yüzyıllardır kullanılan Kur’an alfabesi kaldırılıp öğretimi yasaklandı" ifadelerini kullandı.

"Ne istediniz Kur'an harflerinden" başlıklı haberde, gazete şunları yazdı:

"3 Kasım 1928 yılından resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren harf inkılabının amacı her ne kadar "medeniyette ilerleme" olarak gösterilse de, yapılan inkılapla bin yıllık bir kültür bir gecede silindi, halk bir günde cahil bırakıldı. Kur’an harfleri olan Arapçanın kaldırılıp yerine Latin alfabesinin getirilmesini değerlendiren Türkiye Yazarlar Birliğinin kurucusu D. Mehmet Doğan ile tarihçi yazar Dr. Abdulkadir Turan, Harf İnkılabının var olan medeniyeti değiştirme projesi olduğunu belirterek, kurtuluş savaşından çıkan bir milletin bir gecede cahil bırakıldığına dikkat çekti."