HABERTÜRK'ÜN SEÇİM ANKETİNİ BAYKAL İLE BAHÇELİ GÖRMESİN!..

Habertürk gazetesinin başyazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinde yeni seçim anketlerini değerlendirdi.

Türkiye'yi 12 parçaya bölerek durum değerlendirmesi yapan Altaylı'nın sonuçları, Baykal ve Bahçeli'yi kızdıracak cinsten.. İşte Altaylı'nın 'Farklı bölgeler farklı ülkeler gibi' başlıklı o yazısı:

FARKLI BİR ÇALIŞMA
Her ay düzenli yaptırdığımız seçim anketlerini farklı biçimlerde analiz ettiriyorum. Bunu da sizinle paylaşıyorum. Birkaç ay önce Türkiye'yi üç parçaya ayırmış ve seçmen tercihlerini bu üç bölgeye göre değerlendirmiştim. Türkiye'nin batısında CHP birinci, AKP ikinci, MHP ise üçüncü parti olmuştu.
Ortada AKP birinci, MHP ikinci, CHP ise üçüncü parti olarak çıkmıştı. Doğu'da ise AKP birinci, BDP ikinci parti olmuş, CHP'nin esamesi okunmamıştı.

İSTANBUL'DA AKP İLE CHP ARASINDA 3 PUAN FARK
Bu ay da farklı bir çalışma yaptık. Türkiye'yi 12'ye böldük. İstanbul'u tek başına değerlendirdik. Ortaya ilginç bir sonuç çıktı yine. İstanbul'da CHP ile AKP arasında 3 puanlık bir fark ortaya çıktı. Batı Marmara'da CHP 9 puan farkla önde. Doğu Marmara'da AKP 7 puana yakın önde. Ege'de AKP 4 puan fark atmış. CHP ikinci. Akdeniz Bölgesi'nde AKP 2 puan kadar önde görünüyor. En ilginç olan ise Orta Anadolu. Orta Anadolu'da AKP açık ara önde. Onu 14 puan farkla sürpriz bir parti BBP izliyor. CHP ise üçüncü parti. Batı Anadolu'da AKP, 25 puan farkla MHP'nin önünde. CHP üçüncü. Batı Karadeniz'de AKP birinci parti. Onu izleyen CHP ise 32 puan farkla geride.

CHP İKİ BÖLGEDE HİÇ YOK
Doğu Karadeniz'de AKP birinci. CHP 20 puan farkla ikinci. Kuzeydoğu Anadolu'da AKP, en yakın rakibi MHP'ye 50 puana yakın fark atmış. CHP yok. Ortadoğu Anadolu'da AKP'yi 38 puan farkla CHP takip ediyor. Güneydoğu Anadolu'da AKP, ikinci sıradaki BDP'ye 7 puana yakın fark atmış. MHP üçüncü. CHP burada da yok. CHP'nin sorunu bu tabloda çok net görünüyor. Bu sorunu bu kurultayda ortadan kaldırabilecek adımları atabilecekler mi emin değilim. Atmazlarsa Türkiye'nin gideceği yön belli.