Habertürk yazarından dikkat çeken yazı! "Teşekkürü borç bilirim"

Habertürk yazarı Yasemin Güneri “Liyakat ve inisiyatifin önemi” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yasemin Güneri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara Devlet Opera ve Balesi yaklaşık 100 çocuğun sahne alacağı “Çocuk Korosu ve Balesi Temsili” için aylarca hazırlık yaptığını ancak çocukların sahneye çıkmasına iki gün kala konserin iptal edilmesine tepki gösterdi.

Bu konuyu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’a ileten HaberTürk yazarı, Karahan’ın devreye girmesiyle ‘iptalin’ iptal edildiğini yazdı.

Güneri yazısında, “Murat Karahan hızlı bir şekilde hareket edip sorunun kaynağına ulaştı ve inisiyatif alarak çocukların düzenleyeceği konserin gerçekleşmesinin önünü açtı.” ifadelerini kullandı.

İşte Yasemin Güneri’nin ilgili köşe yazısı;

Çocukları seven ve değer veren Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanlığı sırasında da okulları ziyaret eden, çocuklarla ilgilenen bir liderdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının yolunun çocuklardan geçtiğine inandığı için TBMM’nin açılması ile halk egemenliğine dayalı demokratik ve özgürlükçü bir rejimin temellerini attığı günü çocuklara armağan etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ankara Devlet Opera ve Balesi yaklaşık 100 çocuğun sahne alacağı “Çocuk Korosu ve Balesi Temsili” için aylarca hazırlık yaptı.

Kızım Şebnem Berin ve 100’e yakın çocuk aileleri ile birlikte her hafta sonu kursa gitti. 22 ve 23 Nisan tarihlerinde ilk kez sahneye çıkmayı bekleyen çocukların sahneye çıkmasına iki gün kala konserin iptal edildiği duyuruldu. Velilere gönderilen mesajda şöyle denildi: “Bakanlığımız müktesebatı ve mevzuatı ile ilgili alınan kararlar gereği söz konusu konserlerimizde zorunlu değişikliğe gidilmiştir. Bu sebeple ilgili tarihlerdeki konserlerde Büyük Grup tarafından, İleri Marşı, 23 Nisan Kutlu Olsun ve Memleketim adlı şarkılar seslendirilecektir. Bu zorunlu değişikliğin telafisi kapsamında yeni bir konser planlaması söz konusudur”

Perşembe gecesi velilere gönderilen bu mesajla konserlerin iptal edildiği ve ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Oysa, bayram tatili ve ara dönem tatilinde olan çocuklar ve aileleri konser için hiçbir program yapmadı.

Devlet Opera ve Balesi bir devlet kuruluşu. Kültür Bakanlığı’na bağlı. Tüm biletler tükenmişken, çocuklar kostümlerini bile kendileri almışken konserin iptal edilmesi herkesi şoke etti.

Mesajı, Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği en önemli tenorlardan biri olan ve uluslararası platformda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan’a ilettim. Karahan, liyakat sahibi her yöneticinin yapması gerekeni yaptı. Ve koro sorumlusunun sorumsuz davranışı nedeniyle meydana gelen iptali "iptal" etti. Eğer Murat Karahan devreye girmeseydi ve konserin yapılması sağlanmasaydı hepimiz Devlet Opera ve Balesi’nin düzenleyeceği hiçbir etkinliğe katılmayacaktık.

Murat Karahan hızlı bir şekilde hareket edip sorunun kaynağına ulaştı ve inisiyatif alarak çocukların düzenleyeceği konserin gerçekleşmesinin önünü açtı.

Devlet kurumlarında liyakat sorunu olduğunu gördüğümüz bir dönemde, kendi kişisel yetenek ve başarısıyla bir dünya markası olan Murat Karahan’ın aynı zamanda proaktif davranış sergileyen ve inisiyatif alarak kurumun imajının zedelenmesini engelleyen bir yönetici olduğunu gördük.

Özgür ve özgün düşünen, hızlı hareket edebilen ve sanatçı kişiliğiyle de milyonların hayranlık duyduğu Murat Karahan’a teşekkürü borç bilirim.

Karahan gibi gençlere rol model olan yönetici ve sanatçıların çoğalması dileğiyle…