HABERTÜRK YAZARI SORDU: "MEDYATAVA AĞABEYLERİN SOPASININ GÖLGESİNDEN NE ZAMAN KURTULACAK?"

"10 dakikada internet sitesinden nasıl haber uçurulur" diyerek ilk kez MEDYARADAR´ın duyurduğu skandalı bugün Gazete Habertürk´ün Yazıişleri Müdür Yardımcısı ve köşe yazarı Nilay Örnek de yazdı.

Medyatava isimli internet sitesi için yine MEDYARADAR´ın daha önce gündeme getirdiği kritik soruları da köşesine taşıyan Gazete Habertürk yazıişleri müdür yardımcısı ve köşe yazarı Nilay Örnek, "Peki bir dönemin efsanesi Medyatava bugün nerededir?" diye sordu.
Nilay Örnek yazısında Medyatava ile ilgili olarak, "Son dönemde adet edindiği, sevdiklerini övme, sevmediklerini yerme tavrından; ağabeylerin sopasının gölgesinden ne zaman kurtulacak?" ifadelerine yer verdi.


İşte Nilay Örnek´in bugünkü yazısından bazı bölümler:
***
Geçtiğimiz hafta tek gazeteci arkadaşı ben olan `meraklı´ arkadaşlarımın beni aramasıyla uyandım: Hürriyet´te bir şeyler oluyormuş!
Açtık baktık: "Bugün Hürriyet gazetesi için büyük gün... Üst düzey yönetimde değişikliklerin yaşanacağını Medyatava herkesten önce duruyor. Şu anda Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan'la toplantıda... Aydın Doğan'ın odasında gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat önce başladı... Bu toplantıdan Türk medya tarihinin dönüm noktası olacak bir karar çıkabilir." Bla bla bla... Ayrıntılar Medyatava´da...
VE HABER UÇTU
Her büyük gazetede yaşanan değişimin başka gazetelerde de kelebek etkisi yaratacağından olsa gerek burada da bir muhabbeti döndü, millet merakla beklemeye başladı...
Ama ne oldu; birden haber uçtu... Ya haber yanlıştı, ya da sitenin yöneticileri `uyarı almıştı´...
Medyatava, Yenişafak´tan Güneş´e transfer olan birini, sonra bilmem ne dizisinin reytinglerini manşet yaptı... Sonra öğrendik ki haber de doğruydu ama gerisi gelmedi.
Bense hala merak ediyorum; koca Medyatava, bu sektörün en önemli / etkili isimleri arasında her daim ilk üçte yer alan Özkök´ün haberini yapmayacaksa kimin haberini yapacak?
Son dönemde adet edindiği, sevdiklerini övme, sevmediklerini yerme tavrından; ağabeylerin sopasının gölgesinden ne zaman kurtulacak?


MEDYARADAR SKANDALI NASIL GÜNDEME GETİRMİŞTİ? OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ