HABER SUNMAK İSTEYİNCE KAPILAR KAPANDI!

Süperstar Life'ın sunucusu Türkiye güzeli Tuğba Karaca, bir dönem haber spikeri olmak istediğini ama destek görmeyince fikrini değiştirdiğini söyledi.

Türkiye eski güzeli Tuğba Karaca, sa­dece podyumlarda değil, sunduğu programlarla da adından söz ettiriyor. İki yıldır Star TV'de Genel Yönetmenliği­ni Tayfun Topal'ın üstlendiği Star TV'nin magazin programlarını sunan Karaca, bundan sonra oyunculuğa da ağırlık verme niyetinde... Pazar günleri "Süperstar Life" programının sunumlarını canlı olarak ya­pan Karaca ile Milliyet gazetesinden Sercan Kısmet sohbet etti.

-Magazin programı sunmak keyifli olsa gerek?
Kesinlikle... Çok keyifli. Zaten bir şekilde magazinin içinde oldu­ğum için dışarıdan takip ediyor­dum. Magazini sunmak da kesin­likle çok eğlenceli.

- Nasıl hazırlanıyorsunuz?
Yayın gündüz erken saatler­de olduğu için, pazar günleri er­ken kalkıyorum. Bir de yaz ayı ol­duğundan yayın için tatili kesip İstanbul'a geliyorum. Bu mev­sim çok yorucu oluyor. Saç ko­nusuna gelince her program için özel bir saç tercihim yok. Zaten 5 senedir saçımda hiç değişiklik yap­mıyorum.

- Yayın sırasında hiç kendinizi anons ettiniz mi?
Kendimi anons edecek magazinlik bir durumum yok. Bazen konser ya da dave­te gittiğimde, sadece görüntümü ekrana ge­tiriyorlar. Zaten kendimi anons edemem, çok komik olur. Ama bazen arkadaşlarım beni arıyor ve "Sizinkiler bizi çekmiş, na­sıl haber yapacaksınız?" diye soruyor. Ben de yayından önce kasetleri izleme­diğim için kimseye bilgi veremiyorum.

- Bir dönem Türkiye güzelleri ana haber sunuculuğu yapardı. Sizin hiç böyle bir hayaliniz oldu mu?
Eskiden çok istiyordum. Galiba şim­di vazgeçtim... Zamanında bir iki kapı çaldım ama olumlu yanıt alamadım. Bana ana haber sunmayı öğretecek, beni eğite­cek birilerini bulamadım. Ana haber prog­ramcıları çok yoğun olduğu için bana ayı­racak zaman da bulamadılar. Zaten ben de hemen ekran karşısına geçmek istemedim. İlk önce işi öğrenmek sonra ekranda olmak istedim ama olmadı.

-Türkiye'deki magazin anlayışım na­sıl değerlendiriyorsunuz?
Türkiye'de değil, dünyada magazinsiz hayat yok. Hepimiz sevdiğimiz sanatçıla­rı ve dizi oyuncularının özel hayatlarını merak ediyoruz. Nasıl giyinmişler, sev­gilileri güzel mi gibi konuları çok merak ediyoruz. Çok özel hayata girip insan­ları rahatsız etmiyorsan magazin çok güzel. Ben sunduğum için söylemi­yorum ama ben de izlerken çok me­rak ediyorum. Artık çok da kaliteli muhabir arkadaşlar var. İki tarafın da olaylara çok olumlu bakması gere­kiyor. Mesela bir kız arkadaşım var. Benden daha çok magazin bilgisi var. Ben kendisine ayaklıgazete diyorum.

- Geçen yıl "Kutsal Damacana 2: İtman" filminde de oynadınız, yeni film projeniz var mı?
İlk sinema filmimdi. Bu nedenle çok heyecanlandım. Şafak Sezer beni prog­ramda izlerken görüp film için 'Tamam bu kız olur" demiş. Sonra bana teklif geldi­ğinde Şafak Sezer olduğu için hemen ka­bul ettim. Sette zaten Şafak'a gülmekten zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Şu an için yeni bir sinema projem yok. Ama yeni bir film çekmeyi çok istiyorum. Bazı teklifler geldi onları değerlendiriyorum.

-Uzun zamandır podyumlarda yer almıyorsunuz, özel bir nedeni var mı?
Artık tatmin edecek para ve manevi an­lamda işler yapılmadığı için modellik yap­mıyorum. Bir ara çok podyuma çıktığım için artık bırakmak istedim. Tamamen bırakmadım ama artık çok fazla podyuma çıkmıyorum. Bazen çok istediğim ve sev­diğim modacı arkadaşım olursa o zaman çıkmayı kabul ediyorum. Bir de maddi anlamda güzel işler olursa kabul ediyorum.

- Güzelliğin ekran önünde avantajları neler?
Dünyanın her yerinde insanlar ekranda güzel kadın ve yakışıklı erkek görmeyi seviyor. Tabii bu arada ekranda duruş da çok önemli. Çok güzel olursun ama iki kelimeyi bir araya getiremezsen güzellik o zaman bir şeye yaramaz.

- Barış Küce ile evliliğiniz nasıl gidiyor?
5 sene oldu, çok mutluyuz. Evliliğim çok keyifli gidiyor. Evlenerek çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.

- Ne zaman anne olmayı düşünüyorsunuz?
Çocuk için daha hazır değilim, Öncellikle kadının hazır olması gerekiyor. Hamilelik süreci çok önemli... Sırf çocuk doğurmuş desinler diye anne olmak istemiyorum.