Giriş segmentinin yakışıklısı TCL 10 SE İnceliyoruz!

Bugün, TCL’in giriş segmentinde konumlandırdığı TCL 10 SE modelini sizler için inceliyoruz. Giriş segmentinde konumlanan bu telefon, tasarımıyla ve kamerasıyla ön plana çıkıyor.

TCL 10 SE, neler sunmakta!

Giriş segmentinde fiyatlar diğer segmentlere kıyasla daha çok önem kazanıyor çünkü bu cihazların bütçe dostu olması önemli. O yüzden gelin fiyatla başlayalım. TCL 10 SE, şuanda 2.500 TL gibi bir fiyatla satılıyor. Yani giriş segmenti için bir nebze olsun bu fiyat yukarıda kalıyor. Peki 10 SE, günlük kullanımda rakiplerine kıyasla ne gibi artılar sunuyor, inceleyelim.

Öncelikle TCL UI ile başlayalım. TCL’in kullandığı bu arayüzü ben çok beğeniyorum. Arayüz, çok akıcı ve hoş görünüyor. Ayrıca kullanımı çok basit ve anlaşılır olduğu için kullanıcı dostu bir arayüz olduğunu belirtebiliriz. Biliyorsunuz cihazlarla ilgili bütün kullanımlarımızı arayüz üzerinden yapmaktayız. Cihazın arayüzü ne kadar anlaşılır ve akıcıysa, kullanım da o kadar zevkli hale geliyor. Burada TCL, bu işi başarmış.

Ek olarak, TCL’in tasarım dilini de çok beğendiğimi de eklemeliyim. Arkada gri parlak yüzey üzerine mat olarak yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucu; onun da üstünde 3’lü kamera modülü mevcut. Kamera çıkıntısı da fazla büyük değil. Eğer çıkıntılı kameralar tercih etmek istemeyen bir kullanıcıysanız 10 SE’nin bu anlamda beklentilerinizi karşılayacaktır. Şimdi eleştirmem gereken bir detay; bu cihazda 6.52 inç boyutta, 720p HD+, IPS LCD bir ekran bulunuyor. Ben 2.500 TL bandında 1080p ekran beklerdim. Ama şunu da itiraf edeyim. 10 SE’deki ekran benim kullandığım 720p panele sahip ekranlar arasında şimdiye kadarki en iyisiydi. Yani bu cihazı satın almayı düşünüyorsanız ve ekranın 720p olması sizin kafanızı karıştırıyorsa içiniz rahat olsun ekran gerçekten güzel ve kaliteli bir panele sahip.

İşlemci ve kamera performansı hakkında ?

10 SE’de kullanılan işlemci de MediaTek’in Helio P22 işlemcisi. Helio P22, 2018 yılında üretilmiş bir işlemci. TCL 10 SE’de daha güncel bir işlemci kullanılsa daha verimli olabilirdi diye düşünüyorum. Performans demişken TCL 10 SE’nin yaptığım AnTuTu testinde aldığı puan da 104.442 oldu. 4 GB Ram ve 128 GB dahili depolama mevcut seçeneklerden. Bu değerler de giriş segmenti için iyi değerler. Hatta dilerseniz burda microSD kart takarak hafızayı artırabilmeniz de mümkün. Şimdi gelelim TCL 10 SE’nin giriş segmentinde en iddialı olduğu noktaya; yani kameraya. 48 MP ana kameramız bulunuyor.

Giriş segmenti için gayet yeterli. Ek olarak 5 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 Mp derinlik sensörü bulunuyor. TCL 10 SE’nin ana kamerayla çektiği fotoğraflar da aynı segmentteki rakiplerinin bir tık ötesinde bir kaliteye sahip. Yani diğer giriş segmenti cihazlarla TCL 10 SE arasındaki fiyat farkını kameraya ödüyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Video seçeneklerinde de 1080p 30 FPS desteği mevcut. Ayrıca burda EIS de var. Ama 10 SE’deki EIS aman aman bir video stabilizasyonu sağlamıyor o da aklınızda bulunsun. Bir de StopMotion video seçeneği var. Bu sayede Time Lapse videolar çekebiliyorsunuz. Gece çekimleri de giriş seviyesine göre iyi seyrediyor. Ön kamera ise 8 MP ve portre fotoğraflarda giriş segmenti için başarılı çekimler gerçekleştiriyor.

4.000 mAh batarya ve 10W hızlı şarj da bu cihazda sunulmuş; ve cihaz 1 günü rahatlıkla çıkarabiliyor. Bunda 720p ekranın payı da büyük. Hatta ben, full ekran parlaklığında PCMark testi de gerçekleştirdim. Cihazın verdiği ekran süresiyse 7 saat 49 dakika oldu.

Özetleyecek olursak; TCL 10 SE, çok performans aramayan fakat şık tasarıma ve iyi fotoğraf çekebilme kabiliyetine sahip bir akıllı telefona sahip olmak isteyen fakat bunun için yüksek bir bütçeyi gözden çıkarmak istemeyenler için uygun bir telefon. Tabi fiyat biraz daha aşağı inerse daha rekabetçi olabileceğini düşünüyorum ben. Eğer siz de böyle bir akıllı telefon arayışındaysanız TCL 10 SE’ye bir bakmalısınız.