Genç Türkiye Zirvesi

- PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik:- "Çok hızlı bir şekilde dijital paraya geçilecek. Türkiye'de bu işin öncülüğünü de PTT yapacak" - "Bu yıl içerisinde 40 bin çalışana 5 bin çalışan daha ekledik. 2018 yılında 12 bin kişi daha alacağız. Yeni neslin istihdam ile sorunları çözmek...

İSTANBUL (AA) - PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, "Çok hızlı bir şekilde dijital paraya geçilecek. Türkiye'de bu işin öncülüğünü de PTT yapacak." dedi.

"Dijital Dönüşüm Güçlü Türkiye" temasıyla bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi'nde çeşitli paneller gerçekleştirildi.

"Ekonominin Yeni Paradigması:Dijital Finans" panelinde konuşan Bozgeyik, Anneler Günü'nü kutlayarak, "Hepinizi bu panelden sonra PTT standından annelerimize birer mektup yazmak için davet ediyorum. Mektupları ve zarfları bizden hediye olarak hazırladık." diye konuştu.

Bozgeyik, sözlerine şöyle devam etti:

"Acaba buradan salona sorsam; 'en son ne zaman telefon bağlatmaya PTT'ye gittiniz?' 'Herhalde bu genel müdür ilk çağda yaşıyor' diyeceksiniz. 'En son kablolu telefonu ne zaman gördünüz?' desem. 'Sevgilinizle ne zaman PTT önünde buluştunuz?' desem. Bütün bunları PTT yaşayarak bugünlere geldi. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz, dijital dönüşümün geleceği sizler olduğunuz için bugünden yarına hazır olmanız gerekiyor.

PTT'nin bir dünya markası olması için dijital dönüşümümüzü hızla yapıyoruz. Şu anda dijital bankacılık ile ilgili adımlarımızı attık. 50 yaş ve üzerindeki insanlar PTT'nin faaliyetlerini bizlerden daha iyi bilirler. Bütün üniversitelerimizde gençlerimizle bir arada olma seferberliğini başlattık."

PTT'nin her alanda çok hızlı bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Bozgeyik, "Bu ülkemiz için, sizler için gerekli. Bu yıl içerisinde 40 bin çalışana 5 bin çalışan daha ekledik. 2018 yılında 12 bin kişi daha alacağız. Yeni neslin istihdam ile sorunları çözmek adına bu adımları atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bozgeyik, PTT'nin sadece Türkiye'de değil, dünyada elektronik ödeme sisteminde lider kurumlardan biri olma adına adım attığını anlatarak, "Türkiye'nin elektronik ödeme kuruluşu olacağız. Bununla kalmayıp, daha ileri teknolojileri, yapay zekayı kullanarak dünyanın varmış olduğu teknolojik devrimde geri kalmama adına adımlar atıyoruz." dedi.

Dijital paraya doğru hızlı bir girişin olduğunu belirten Bozgeyik, "Biz de ülke olarak bunu kaçırmayacağız. Bu gençler bu teknolojiyi özümseyerek kullandığı müddetçe biz burada ilerleyeceğiz. Biz aslında yasal adımları tamamladık, teknik ve teknolojik adımlarla ekip çalışıyor. Çok hızlı bir şekilde dijital paraya geçilecek. Türkiye'de bu işin öncülüğünü de PTT yapacak." şeklinde konuştu.

"Türk Sanayisi Dijital Dönüşüme Hazır mı?" panelinde konuşan Philips Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Karabatak, "Philips olarak 87 yıldır Türkiye'de olan, bir 87 yıl daha, daha sonra bir 87 yıl daha Türkiye'ye hizmet etmeye kararlı olan bir şirketiz." dedi.

Gelecek için sağlıkta dijital dönüşümün gerçekleştirmenin önemini vurgulayan Karabatak, şunları kaydetti:

"Türkiye nüfusu bugün 28 yaş ortalamasına sahip. Avrupa'nın en genç nüfuslarından biri. 20 yıl sonraya baktığımızda Türkiye nüfusu Avrupa nüfusu kadar yaşlı olacak. 2 katı hızla yaşlanıyoruz. Türkiye'de 20 milyon tansiyon fazla tansiyon hastası var. Nüfusun 3'te 1'i obez. Bu Avrupa'da en yüksek oran. Türkiye'de 3,5 milyondan fazla solunum hastalıklarıyla mücadele eden insan var. Biz sağlıkta dijital teknolojiyi hayatımıza sokmak zorundayız. Philips olarak amacımız bu dönüşümü sağlayabilmek."

"Yeni Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Stratejileri" panelinde konuşan Arçelik Dijital Dönüşüm Direktörü Ahmet Hasanbeşeoğlu, hangi mühendislik alanı olursa olsun kod ve kodlama konusu bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Hasanbeşeoğlu, dijital dünyada insan psikolojisinin bilinmesinin de önemli olduğunu ifade etti.

E-Glober Genel Müdürü Orkan Aytulun da bu ülkenin başarı hikayelerine ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "Kendimizi geliştirmek, ülkemizi geliştirmekle aynı anlamda. Yaptığımız işte kararlı ve tutkulu olursak başarılı olunacağına inanıyorum." dedi.

McKinsey Türkiye Ortağı Mehmet Başer ise okuldan mezun olunduğunda her şeye yeniden başlandığını söyledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başer, "Çok iyi seviyede bir yabancı dil bilmek çok önemli. Benim tavsiyem kendinize kişisel bir danışman edinin. Bir de sorgulamak çok önemli. 'Bu neden böyle' diye her şeyi sorgulayın. Mutlaka kendinizi zorlayacak bir işte çalışın." diye konuştu.