GENÇ EDEBİYATÇILARA YOL GÖSTEREN DERGİ 10 YAŞINDA!

Edebiyat dünyasında gençlere yol gösteren anlayışla yola çıkan dergi 10. yılını kutluyor.

Edebiyat dünyasında gençlere yol gösteren anlayışıyla Ay Vakti Kültür ve Edebiyat Dergisi 10 yılı geride bıraktı. Dergi, her sayısında 4 genç isme sayfalarında yer veriyor. Bugüne kadar 400 yazar adayı için başlangıç noktası olan dergi üniversite öğrencisi gençlerin gayretleriyle çıkartılıyor.
Derginin genel yayın yönetmeni Şeref Akbaba, "Onuncu yılda genç bir dergi olmak çok ama çok güzel. Altı sahife olarak başladık ve bugün 11. yıl, 122 sayı. Yarınlarda, hedeflerimiz doğrultusunda Rabbimiz imkan ve fırsatlar bahşederse yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Edebiyat sever gençlerin buluşma noktası olan derginin Üsküdar’daki küçücük yayın odası bir anlamda sıcak bir mektep niteliği taşıyor. Şeref Akbaba, derginin bir anlamda üniversiteli olduğunu söylüyor. Derginin temsilcilerinden, yazanlara kadar onlarca gencin çalışması olduğunu kaydeden Şeref Akbaba, "Dergide bugüne kadar 400 yeni isme yer verdik. Onlardan devam edenler oldu. Direnenler oldu. Çalışma alanında kendini geliştirenler oldu. Onların Kitapları çıkacak inşallah. Tek atımlık kurşunu olanlar var tabi. Ama sağ olsunlar, bize bir kez selam verenler bile bizi yalnız bırakmadılar." şeklinde konuştu.

Gençlerden her ay binlerce çalışmanın kendilerine ulaştığını söyleyen Şeref Akbaba, sayının bu derece çok olmasını internetin kolaylığına bağlıyor. Posta yoluyla iletişimin olması halinde işin biraz zorlaşacağını dile getiren Şeref Akbaba, "Postayla iletişim olsa bunların yüzde sekseni olmazdı. Yazacaksın, temize çekeceksin, postaya vereceksin. Öykü ve deneme de geliyor, araştırma yazıları da. Herkes kriterlerimizi soruyor. Nitelikli eser deyince mukayeseler yapıyorlar tabiî ki. Elimizden geldiğince her birine cevap vermeye çalışıyoruz. Yetişemediklerimiz de var. Hâsılı gençleri seviyoruz. Yazıları yayınlanmasa da emek ürünü, saygı duyuyoruz. Onlar yılmadan bıkmadan göndersinler." diye konuştu.

Dergi yeni kalemlerin eserlerinin kitaplaştırılması konusunda da çalışmalarının sürdürdüğünü kaydeden Şeref Akbaba, "Her beş yılda bir özel sayı hazırlayacaktık. Gecikerek de olsa, ilkini hazırladık. Medeniyet özel sayısı elliye yakın akademisyen ve yazarın katıldığı özgün bir çalışma. Haberi olan ve ilgi alanı olanlar hala istiyor ve gönderiyoruz. Yeni özel sayılar elbette olacak. Onuncu yıldayız, devamı gelecek." ifadelerini kullandı.