Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye ‘yeşil ışık’ kulisi! ‘Denildiği gibi bir değişim olursa…’

AK Parti içinden uzun süredir çağrılar olduğunu söyleyen Gelecek Partili bir milletvekilinin "Bu çağrılar görüşmeleri de beraberinde getirdi. Bizim eleştirilerimizi, itirazlarımızı biliyorlar. Bu konularda bir öze dönüşten, bir değişimden bahsediliyor. Denildiği gibi bir değişim olursa çağrılar değerlendirilebilir” dediği öğrenildi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi “Gelecek Partisi milletvekilleri AK Parti’ye mi katılacak”, “Gelecek-SAADET Grubu dağılacak mı” gibi birçok soruyu beraberinde getirdi.

DAVUTOĞLU 'PARTİMİZİ YIPRATMAK İSTİYORLAR' DEDİ AMA...

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, söz konusu iddialara ilişkin “AK Parti'den ihraç edildiğimizden bu yana hangi konuda bir iyileşme oldu ki bugün faklı bir tavır alınsın? Partimizi yıpratmak istiyorlar” değerlendirmesini yaparken bazı milletvekilleri ise “Bir geçiş kolay değil ama imkansız da değil” diyerek açık kapı bıraktı.

"DEĞİŞİM OLURSA ÇAĞRILAR DEĞERLENDİRİLEBİLİR"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, 2023 genel seçimlerinin ardından muhalefet partileri arasındaki iletişimin neredeyse sıfırlandığına dikkat çeken bir Gelecek Partisi milletvekili, “AK Parti içinden çok uzun zamandır çağrılar var. Bu çağrılar görüşmeleri de beraberinde getirdi. Bizim eleştirilerimizi, itirazlarımızı biliyorlar. Bu konularda bir öze dönüşten, bir değişimden bahsediliyor. Denildiği gibi bir değişim olursa çağrılar değerlendirilebilir” diyor.

Gelecek Partisi’nin 10 milletvekili bulunduğunu, bir geçiş olsa da bunun toplu bir geçiş olmayacağını düşünenler ise “Gelecek Partililer hem Saadet Partisi’ne hem de grubun kurulması için vekil veren CHP’ye karşı sorumluluk taşıyor. Bir milletvekilinin istifa etmesi durumunda grup düşecek. Mevcut milletvekillerinden hiçbirinin bu grubu dağıtan kişi olarak tarihe geçmek istemeyeceğini düşünüyoruz. Ama daha farklı sorunlar yaşanır, grup başka nedenlerle dağılabilir. O zaman elbette başka yerlere geçişler olabilir” değerlendirmesi yapıyor.