Gazetecilerden 'Ankara' için saygı duruşu!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara'da 10 Ekim günü gerçekleştirilmek istenen Barış Mitingi kana bulandı. Saldırı barışa, emeğe, insanlığa karşı yapıldı.

Katliam sonucu en az 128 kardeşimizi kaybettik yüzlerce kardeşimiz ise yaralandı.

Bu hain saldırının failleri, Türkiye’yi kaosa sürüklemek, halkları birbirine düşmanlaştırarak egemenliklerini sürdürmek isteyenlerdir.

Failleri ortaya çıkarmakla yükümlü olan iktidar bunu yapmak yerine, twitter’ı engellemeye, katliamla ilgili yayın yasağı getirerek gerçeklerin üstünü kapatmaya çalıştı. Bizler gazeteciler olarak bu yayın yasağına uymayarak, biat gazeteciliğine karşı olduğumuzu bir kez daha gösterdik.



Bu kirli politikalar öfkemizi arttırıyor, isyanımızı büyütüyor. Yılmadığımızı, korkmadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Kardeşlik sloganlarımız silahlarınızın ve bombalarınızın sesini boğacaktır.



DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin aldığı iki günlük grev kararını desteklediğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Anakara’da yaşamını yitirenler için örgütlü olduğumuz işyerlerinde saygı duruşunda bulunarak, yasta olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.