GAZETECİ CİNAYETİNE ÖRGÜTLÜ SUÇ DAVASI!

Bandırma'da Güney Marmara'da Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener'in öldürülmesiyle ilgili sekiz ay sonra dava açıldı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Güney Marmara'da Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevener'in öldürülmesiyle ilgili sekiz ay sonra İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Bir süre yolsuzluk karşıtı yazılar yazıp tehdit altında yaşayan Hayırsevener, 18 Aralık 2009'da Bandırma Atatürk Bulvarı üzerinde bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Gazeteci, bacağına isabet eden kurşunlar nedeniyle kan kaybından yaşamını yitirmişti.

12 sanık 15 Ekim'de hakim karşısında
Bandırma Belediyesi ihalelerine fesat karıştırılması iddialarıyla ilgili organize suçlar polisinin karşıt medya kuruluşunu da hedef aldığı gözaltı operasyonlarını kaleme alan Hayırsevener'in öldürülmesiyle ilgili Serkan Erakkuş (29) adlı bir kişi tutuklanmıştı. Tolga Ö. ve Ali T. adlı şüphelilerse serbest bırakılmıştı.

Güney Marmara'da Yaşam gazetesinin de bağlı olduğu Marmara Grubu ile İlkhaber Grubu arasında bir süredir gerginlik yaşanıyordu. Tartışma konularından biri bölgede yapılması planlanan termik santralle ilgiliydi. İlkhaber grubu Marmara grubunu termik santral karşıtı haberlere yer vermemekle eleştirmişti.

Hayırsevener Cinayetiyle ilgili davanın görülmesine 15 Ekim'de başlanacak. Tetikçi zanlısı Erakkuş, İlk Haber gazetesi yayın koordinatörü Engin Arıcan, gazeteyi yayımlanan ailenin üyeleri İhsan Kuruoğlu, İlbey Kuruoğlu, Osman Kuruoğlu, Bandırma Belediyesi başkan yardımcısı Talip Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi sanık olarak yer alıyor.

Sanıklara altı suçlama
Sanıklar, "kasten öldürmek", "tasarlayarak öldürmek", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "örgütün veya amacının propagandasını yapmak" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurmak" ile suçlanıyorlar.

Avukat Şahin: Basın özgürlüğü adına müdahiliz
Davaya Marmara Grubu adına müdahil olduklarını bianet'e ifade eden Bandırma Barosu avukatı Birol Şahin, Bandırma Savcılığı'nın cinayetin organize suç örgütün faaliyetleri kapsamında işlendiğine kanaat getirdiğini, zaten dosyaların birleştirilmesi talebinin de İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiğini bildirdi.

"Dosya taraf olmamızın nedeni Yaşam gazetesi genel yayın yönetmenimizin yaptığı haberlerden dolayı bir cinayete kurban gitmesiyle ilgilidir. Basın özgürlüğü ve fikirleri ifade etme özgürlüğüne sahip çıkmak adına davaya müdahiliz."

(Bianet)