Garipoğlu’ndan 10 yıl önce kemik alınmış! Adli Tıp Kurumu işi sağlama almış…

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçti, ancak Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili tartışmalar bitmedi. Tartışmalara son noktayı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu koyacak. 2014 yılında yapılan otopside Garipoğlu’ndan bir kemik parçası alındığı ortaya çıktı. Mezardan alınacak kemikler ile 10 yıldır kurumda bulunan numune kemikle karşılaştırılacak.

MedyaRadar’ın haberine göre, 2009 yılında kız arkadaşı Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Cem Garipoğlu uzunca bir süre Türkiye gündemini meşgul etti. Garipoğlu, Silivri Cezaevinde geçirdiği yılların ardından, 10 Ekim 2014 tarihinde hücresinde öldü. Cezaevi yetkilileri, Garipoğlu'nun kendini asarak intihar ettiğini açıkladı. Ancak Garipoğlu'nun ölümüne dair kamuoyunda şüpheler oluştu. Kamuoyu, intiharın gerçek olup olmadığını sorguladı. Olayın derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi. Cezaevi koşullarında böylesine bir intiharın nasıl gerçekleştiği uzun süre tartışma konusu oldu.

KOLTUK POZU TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen, Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili tartışmalar hala gündemde. “Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?” sorusu, kamuoyunda ve medyada geniş yer buldu. Daha önce yapılan başvurular hem savcılık hem de bakanlık tarafından kabul edilmedi. Garipoğlu ailesinin Münevver Karabulut'un öldürüldüğü koltukta poz verdikleri bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşması bu tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu tartışmaların ardından Cem Garipoğlu’nun babası Nida Garipoğlu da mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Savcılığı, 3 Ekim 2025 tarihinde fethi kabir işlemi için mezarın açılmasına karar verdi.

ADLİ TIP KURUMU TARTIŞMALARDAN RAHATSIZ!

Adli Tıp Kurumu, işin uzmanı olmayan kişilerin ‘Bu kadar yıl geçti nasıl bulunacak’ şeklindeki açıklamalardan son derece rahatsız. MedyaRadar’a konuşan bir uzman, şu ifadeleri kullandı:

‘’Herkes açıklama yapıyor. Yapılan açıklamaları görünce çok şaşırıyoruz. DNA için mezardan toprak alınacağını, ancak bunca yıl sonra toprakta DNA kalmadığı yönünde açıklamalar okuduk. Bu kişiler DNA karşılaştırmasının nasıl yapıldığını bilmiyor. DNA için mezardan kemikler alınacak. Alınacak bu kemikler, Garipoğlu ailesinden alınacak örneklerle karşılaştırılacak. Tabi bununla yetinmeyecek. 2014 yılında otopsisi yapılan Garipoğlu'nun Adli Tıp Kurumu'nda numuneleri bulunuyor. Örneğin otopside Cem Garipoğlu’ndan bir kemik parçası alındı. O kemik yıllardır burada tutuluyor. Her otopside genelde bir kemik parçası alınır. Aile ile yapılacak DNA eşleşmesinden sonra bir de bizde bulunan kemik ile karşılaştırılacak. Nihai karar da o zaman verilmiş olacak. Tartışmalar da böylece son bulmuş olacak.’’