FLAŞ....FLAŞ...FLAŞ...MEDYA DÜNYASINDA BİR İLK YAŞANDI!..VATAN İKİ TERCİH ARASINDA KALDI, HİÇ YAPILMAYANI YAPTI!..

Vatan'dan 10 ay önce haksız yere işten çıkartıldığını ileri süren muhabir açtığı davayı kazandı.Mahkeme,Vatan gazetesine iki seçenek sundu.Ya parasını ödeyecekti ya da işe geri alacaktı.Vatan tazminat ödemek yerine muhabiri işe aldı.

Medya dünyasında bir ilk yaşandı. 10 ay önce haksız yere işten çıkartıldığını iler süren Merkez muhabiri Yüksel Göktürk açtığı davayı kazandı.

Mahkeme, Vatan gazetesine iki seçenek sundu. Ya parasını ödeyecekti ya da işe geri alacaktı. Vatan, medya dünyasında yaşanmayan bir uygulamaya gitti. Tazminat ödemek yerine muhabiri işe aldı.

Gazete, Göktürk'ü Vatan Gazetesi Bakırköy Büro'ya şef olarak görevlendirdi.

Bir ilk yaşandı

Yönetim, Yüksel Göktürk'e işten çıkartıldığı günden bu yana geçen zaman diliminde maaşını ve yasal haklarını ödemek yerine işe geri almayı tercih etti.
Bu tür davalarda genel olarak yüzde 99 oranında işverinin tazminat ödeyerek işin içinden sıyrıldığı dikkate alındığında gerçekleşen yüzde 1'lik ihtimal dikkat çekti. Vatan'ın bu kararı almasında elemana ihtiyacının rol oynadığı ileri sürüldü.

Haklarından vazgeçmeyecek

Mahkeme kararıyle işini geri kazanan Yüksel Göktürk'ün, Gazete Yönetimi'nin bu sürpriz kararına rağmen haklarından vazgeçmeyeceği ve yasal olarak sahip bulunduğu alacaklarını (İzin, bayram, mesai) gibi alacaklarını günlük yüzde 5 faizle talepte ısrarlı olduğu belirtildi.

Vatan içten içe kaynıyor

Tüm bunlar yaşanırken, geçtiğimiz günlerde Vatan Gazetesi İstihbarat Şefi Dilek Kantoğlu'nun işine son verilmesiyle başlayan gelişmelerin devam edeceği ileri sürüldü.

Gazete yönetiminin bir kaç isimle çalışmak istemediği ve ilk fırsatta bu belirlenen isimleri göndereceği konuşuluyor.

Yönetim, Bakırköy Büro Şefi'ni noter kanalıyle yaptığı tebligatla merkeze çağırdı. Bunun üzerine merkezde çalışmak istemediği bilinen Büro şefi 15 günlük rapor alarak izne ayrıldı.