FLAŞ...AKŞAM'DAN ÇIKARILANLAR 'İŞE İADE' DAVASINI KAZANDI!..

Akşam gazetesinin geçtiğimiz eylül ayında 'tensikat' gerekçesiyle işten çıkardığı 7 kişi "işe iade" davasını kazandı.Akşam yönetimi, kişi başı asgari 8 maaşlık ödeme yapacak. İşte davayı kazanan gazeteciler!..

Akşam gazetesine 2005 yılı sonbaharında "ek yayınların yeniden yapılandırılması" vaadiyle başka gazetelerden transferle gelenlerden 30 kişi, 1 yıl sonra işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarılan 30 kişiden 7'si Bakırköy 3. İş Mahkemesi'nde "işe iade" davası açtı. Dava dünkü duruşma sonunda çalışanların lehine, Akşam avukatlarının aleyhine sonuçlandı. Mahkeme,mağdur gazetecilerin işten çıkarılma gerekçelerini inandırıcı bulmayarak 7 çalışanın işe iadesine karar verdi. Akşam'ın temyiz hakkı bulunuyor.

Yasa gereği işten çıkarılanlar görevlerine iade oldukları için Akşam yönetimi bu çalışanları işe almak zorunda. Eğer kararında direnirse geriye dönük olarak her bir eleman için 4 aylık ücret iadesi+4 aylık tazminat ödemek durumunda. Bu da 8 maaş demek.

İşe iade davasını kazanan isimler şunlar: Nazan Ortaç, Kürşad Oğuz, Nilay Çınar, Vecihe Arslan, Eren Aytuğ, Aslıhan Karagöz ve Uğur Boztaş.