FINANCIAL TIMES'DAN ALİ BABACAN'A ÖVGÜ!

İngiliz gazetesi Financial Times'ta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a övgü dizen bir haber yayınlandı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü başkanlık hedefini gerçekleştirmeyi başarıp başarmamasının ekonomi üzerinde büyük etkilerinin olacağını öne sürdü.

İngiliz gazetesi Financial Times, "Babacan, yatırımcılara güvence veriyor. Ama daha ne kadar?" başlığı ile yayımladığı analizde "Nasıl ki Türkiye’nin ekonomik başarısı, bölge ve ötesindeki siyasi gücünü belirlemede kilit bir faktör ise, kısa ve orta vadede siyasetin Türk ekonomisi üzerinde büyük bir rol oynaması da söz konusu" diye yazdı.

Analizde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü yetkileri olan bir cumhurbaşkanı olma iddiasını gerçekleştirmeyi başarıp başarmaması ve bu "deneyim"in sonuçları, iş dünyası ve ekonomi için büyük etkileri olan ana bir konu olarak nitelendi.

-"TÜRKİYE’Yİ İLK 10 EKONOMİDEN BİRİNE DÖNÜŞTÜRME UMUDU OLDUKÇA İYİMSER"-

Yeni Orta Vadeli Programı’nın mevcut makro ekonomik politikasına ilişkin iyi bir fikir verdiğini belirten gazete, programın Türkiye’yi 2023 için hazırlamayı amaçladığını kaydederken Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinin birine dönüştürme umudunu "oldukça iyimser" olarak değerlendirdi.
Gazete, yeni programda bir miktar düşürülse de büyüme hedeflerini, "hala makul biçimde pembe" olarak değerlendirdiği analizinde Ali Babacan’ın dile getirdiği cari açık ve enflasyon hedeflerine dikkat çekti.

-BABACAN’IN HÜKÜMETTEN AYRILMASI "HERHANGİ BİR HEDEFTEN DAHA ÖNEMLİ"-

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız" diyen Ali Babacan’ın tasarruflar, vergi politikaları ve yatırım gibi konulara ilişkin sözlerini "biraz fazla genelleme" olarak bulanlar için Babacan’ın sadece hükümetteki varlığının "güvence olduğu" belirtilen analizde "Ancak burada da siyaset karışıyor" ifadesi kullanıldı. FT şöyle devam etti:
"Mevcut parti tüzüğüne göre, Babacan, bu yasama dönemi sonunda parlamentodan ayrılmak, yani hükümeti bırakmak zorunda. Böyle bir sonuç, eğer gerçekleşirse, herhangi orta vadeli resmi hedeften daha önemli ve etkileri birçok yatırımcının gözünde iyi olmaz."